Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rēzija Kalniņa un draugi aicina uz Ziemassvētku koncertiem Meklētāja Roze

No 19. decembra, Ziemassvētkus gaidot, aktrise un režisore Rēzija Kalniņa un viņas draugi aicina uz jaunu Ziemassvētku programmu Meklētāja Roze ar Imanta Kalniņa mūziku, informēja koncertu sērijas pārstāve Una Griškeviča.

Koncertos piedalīsies grupas The Sound Poets solists Jānis Aišpurs, Rēzijas Kalniņas vīrs, diriģents Ainārs Rubiķis, dziedātāja Ilze Dzenīte, Dailes teātra aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa, kā arī mūziķi, "kuriem ir svarīgi Ziemassvētku laikā muzicēt par godu Jēzus piedzimšanai un mūsu – cilvēku – pestīšanai". Programmā iekļautas skaistākās dziesmas ar dzejnieku Veltas Tomas, Paulīnas Bārdas, Valdas Moras, Zinaīdas Lazdas, Kārļa Skalbes un Jāņa Poruka vārdiem.

Par koncertu ideju Rēzija Kalniņa saka: "Kārļa Skalbes dzejolis Ziemassvētku roze sākas ar vārdiem: "Meklētāja ceļš ir galā...". Mēs visi, apzinoties vai nē, meklējam laimi. Katram ir izpratne par to, kas ir laime, bet Ziemassvētku vēsts ir tā, kura ir kā galamērķis un sākums ceļam vienlaikus. Arī mums ir svarīgi, tāpat kā Austrumu gudrajiem sekojot Bētlemes zvaigznei, atrast kūtiņu, kurā guļ bezpalīdzīgs un no cilvēces atkarīgs Dievs, kurš cilvēces dēļ sevi piesita krustā aiz mīlestības pret tiem, kuri krustā piesit mīlestību. Meklētāja ceļš ir sākums. Un tikai tam, kurš klauvē, tiks atvērts; tam, kurš meklē – tam tiks atklāts. Var iet pa "ceļiem" vai "neceļiem", bet galvenais ir meklēt šo Kristus rozi zem sava cilvēcīguma sniega, kurā dvēsele kā līgava gaida savu līgavaini – Pestītāju -, kurš, izlejot savas asinis, mūs katru – ticīgo vai neticīgo – ietver savā mīlestības spārnu vēdā un paceļ no sava ego dubļiem."

„Man Ziemassvētki nozīmē atgriešanos pie sevis, pie tuvajiem, pie Dieva. Tas ir kā atgriezties mājās, kur tevi gaida. Tā ir iespēja piepildīties vai ļaut, lai tevi piepilda. Sasildīties, lai pēc tam varētu sildīt citus,” atklāj aktrise Ilze Ķuzule -Skrastiņa, atzīstot – piedalīšanās šajos Ziemassvētku koncertos viņai nozīmē brīnišķīgu un gaišu cilvēku kompāniju, iespēju būt skaistajās Latvijas baznīcās, un iespēju darīt priecīgus citus cilvēkus.

Koncerti Meklētāja Roze notiks Dikļu pilī (19. decembrī plkst. 16), Siguldas koncertzālē Baltais Flīģelis (20. decembrī plkst. 18), Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā (22. decembrī plkst. 19), Mārupes Kultūras namā (23. decembrī plkst. 19), Jelgavas Sv. Annas baznīcā (25. decembrī plkst. 16), Ogres Sv. Meinarda baznīcā (25.decembrī plkst.20), Kandavas Kultūras namā (26. decembrī plkst. 19), Latgales vēstniecībā Gors (27. decembrī plkst. 18), Liepājas Sv. Trīsvienības Katedrālē (28. decembrī plkst. 19) un Rīgas Lutera baznīcā Torņkalnā (29. decembrī plkst. 20).

Biļetes uz koncertiem var iegādāties Biļešu Paradīzes kasēs un internetā: www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja