Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Rēzija Kalniņa un Kaspars Zemītis tiksies mūzikas un dzejas programmā Brīdis pēc vakariņām

ATTA CENTRE zālē Daugavas skati 15. jūnijā plkst. 20.00 notiks režisores un skatuves dīvas Rēzijas Kalniņas un virtuozā ģitārista Kaspara Zemīša satikšanās mūzikas un dzejas programmā Brīdis pēc vakariņām.

“Katram, kurš lasa dzeju, ir bijuši brīži, kad šķiet – dzejnieks ir ielūkojies mūsu sirds stūrīšos un norakstījis tās slēptākās ilgas un jūtas." Rēzija un Kaspars šajā vakarā dalīsies ar tiem dzejoļiem un skaņdarbiem, kuri uzrunājuši viņu sirdis. Kā stāsta mūziķis Kaspars Zemītis: "Šis ir veids, kā vīrietis var vairāk iepazīt sievietes dvēseli, caur dzeju, kuru viņa lasa."

"Tā ir šī vajadzība pēc intimitātes un tādas sirds atkailinātības. Jā, laikam vārds "intimitāte" ir visprecīzākais," tā Rēzija Kalniņa raksturo savu ieceri par dzejas vakariem. Koncertprogramma Brīdis pēc vakariņām ir kā dialogs ar skatītājiem mūzikas un dzejas formātā, un katru reizi citādāks.

Brīdis pēc vakariņām ir krēslas zona starp dienu un vakaru. Starpbrīdis starp dienas dunoņu, steigu, miera un klusuma valstību. Brīdis, kur mēs varam satikt sevi dzejā un mūzikā. Kur ieraudzīt savu dvēseli un sadzirdēt savu sirdi. Brīdis, kur klusumā mūs uzrunā pasaule. Dzeja un mūzika apvienosies programmā Brīdis pēc vakariņām, kurā skatītājiem tiks atklāts mazliet vairāk, personīgāk. 

Dzeja Rēzijai Kalniņai vienmēr bijusi svarīga. Viņa to lasa kā vienatnē, tā kopā ar draugiem. Tieši viņas vīrs (diriģents Ainārs Rubiķis) - bijis tas, kurš ierosinājis šo klausītāju loku paplašināt. Arī programmas nosaukums Brīdis pēc vakariņām savā ziņā ir ļoti personisks.

"Man ir divas vājības. Viena ir taisīt ēst, otra ir lasīt dzeju. Mums izveidojās tādi vakari kopā ar draugiem, kad es atkal biju nopirkusi kādu jaunu dzejas grāmatu, pēc vakariņām ņēmu šo grāmatu un lasīju dzeju. Vienā brīdī Ainārs ierosināja, ka es to varētu darīt arī plašāk," stāsta Rēzija Kalniņa.

Programmā tiks lasīta Rudītes Losānes, Daces Zālītes-Micānes un Māras Zālītes dzeja, skanēs Kaspara oriģinālskaņdarbi un dziesmas, kā arī latviešu un ārzemju komponistu aranžēti skaņdarbi ģitārai.

Pasākuma laikā būs pieejams bārs ar dzērieniem un uzkodām. Pie ATTA CENTRE ir bezmaksas virszemes un pazemes stāvvieta, ar elektromašīnu uzlādes stacijām. Koncerts notiks skaistā un mājīgajā zālē, no kuras atveras lielisks skats uz Krasta ielas un Daugavas saulrietu.

Biļetes pieejamas visās Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja