Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Rīgā uzstāsies radikālais zviedru mūziķis Karls Mihaels fon Hausvolfs

Svētdien, 11.oktobrī, pulksten 20.00 kim? un Skaņu meža rīkotā pasākumā uzstāsies pazīstamais zviedru konceptuālais mākslinieks un radikālais mūziķis Karls Mihaels fon Hausvolfs (53), informē organizatoru pārstāvis Viestarts Gailītis. Ieeja – bezmaksas. No pēdējo trīs nedēļu laikā kim? prezentētajām abstraktās elektronikas un trokšņu mūzikas prominencēm (pirmie bija austrālietis Lūkass Ābela un amerikānis Džons Vīze), Hausvolfs ir savu radošo izpausmju ziņā  daudzveidīgākais, apgalvo V.Gailītis.

Pirms koncerta plkst.18 paredzēta K.M. fon Hausvolfa lekcija angļu valodā. Lekcijā Rīgā mākslinieks stāstīs par saviem darbiem, uzsvaru liekot uz mākslas audio dimensiju, informē organizatoru pārstāve E.Kurpniece.

Kopš  1970.gadu beigām Hausvolfs ir darbojies performances, gaismas un skaņu instalāciju, fotogrāfijas un mūzikas jomā. Viņa darbi ir izstādīti biennālēs Venēcijā, Stambulā un Johanesburgā, documenta X un vairākus gadus pēc kārtas bijuši ArtForum kritiķu favorīti. Hausvolfs ir sadarbojies ar mūziķiem kā Pan Sonic, Raselu Hasvelu, Zbigņevu Karkovski un The Hafler Trio un uzstājies festivālos kā Sonar un I.D.E.A.L. Hausvolfu 2006.gada Londonas koncertu laikraksts The Guardian 2006.gadā izvēlēja kategorijā “best of the year” jeb “gada labākais”.

Kā stāsta V.Gailītis, pēdējos gados Hausvolfa skaņdarbi ir tīras un intuitīvas meditācijas par elektrību, frekvencēm un tonālo autismu konceptuālā kontekstā. Savā muzikālajā daiļradē viņš pieskāries tādām tēmām kā arhitektūrai, urbānismam, žurkām un tārpiem. Hausvolfa koncertos ļoti fiziska, gandrīz brutāla estētika jaucas ar dūcošu, daudzfrekvenču skaistumu. Auditorija ļoti bieži krīt sava veida transā, aizmiegot savās sēdvietās, norāda pats mākslinieks.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja