Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgas Domā pirmatskaņojumu piedzīvos 24 latviešu komponistu 26 jaundarbi ērģelēm

Rīgas Domā šogad pirmatskaņojumu piedzīvos 24 latviešu komponistu 26 jaundarbi ērģelēm solo un ērģelnieku duetam, kā arī viens korim un ērģelēm, kas apvienoti ar nosaukumu Doms iedvesmo, informēja Rīgas Doma mūzikas direktors Aigars Reinis.

Daļa jaunradīto skaņdarbu izskanēs tiešsaistes koncertā 19. martā plkst.19, kurā skanēs 16 jauno (studējošo) komponistu jaundarbi, kas radušies sadarbībā ar Rīgas Domu, mūzikas apmācības iestādēm un to pedagogiem. Savukārt turpmākā gada laikā plānoti arī astoņu profesionālo komponistu ar VKKF un Rīgas Domes atbalstu tapušu jaundarbu atskaņojumi.

Jaundarbus radījuši Kristaps Pētersons, Andris Dzenītis, Selga Mence, Aivars Kalējs, Madara Pētersone, Renāte Stivriņa, Rihards Dubra un Georgs Pelēcis. Savukārt pēc Rīgas Doma ērģeļu iepazīšanas klātienē 2020. gada oktobrī Latvijas jaunie komponisti ir radījuši savu pirmo skaņdarbu ērģelēm solo. Studējošajiem komponistiem no Rēzeknes, Ventspils, Jelgavas, Rīgas (E. Dārziņa, J. Mediņa, P. Jurjāna m.vsk, JVLMA) mūzikas mācību iestādēm savu pedagogu profesionālu komponistu vadībā ir bijusi iespēja rakstīt un noslīpēt līdz pirmatskaņojumam savu jaundarbu, konsultējoties ar profesionāliem ērģelniekiem, kā arī darba gaitā dzirdēt savas ieceres arī Rīgas Doma ērģeļu skanējumā.

Jauno komponistu pirmatskaņojumu koncerts 19. martā plkst. 19 skanēs tiešsaistē www.doms.lv, un vēlāk arī Youtube platformā. Tajā tiks atskaņoti Henrija Poikāna (JVLMA), Alises Bērziņas (JVLMA), Daces Mangulsones (JVLMA), Tomija Endzeļa (Jelgavas m. vsk), Jēkaba Bernāta (P. Jurjāna m.vsk.), Kristera Bērziņa (JVLMA), Alises Racānes (JVLMA), Maritas Semjonova (JVLMA), Kārļa Bukovska (E. Dārziņa m. vsk.), Žanetes Spirkas (JVLMA), Mihaila Pranoviča (Rēzeknes m. vsk),  Sintijas Onužānes (Rēzeknes m. vsk), Dāvida Baloža (J. Mediņa m. vsk), Andreja Grīnberga (Ventspils m. vsk.), Madaras Vizules (Ventspils m. vsk.) un Marinas Vidmontes (JVLMA) skaņdarbi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja