Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgas Operas festivāla vidējais apmeklētības rādītājs šogad sasniedzis 98%

16. Rīgas Operas festivāla vidējie apmeklētības rādītāji šogad sasnieguši augsto 98% atzīmi, informēja operas pārstāve Ieviņa Ancena.

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, tas ir par 24% vairāk, jo pērn festivāla apmeklējums bijis vien 74%. Kopumā Rīgas Operas festivālu šogad noskatījušies 8349 skatītāji, bet vidējā biļetes cena uz festivāla pasākumiem bijusi 17,67 Ls.

16. Rīgas Operas festivāls risinājās no 4. līdz 16. jūnijam, un tā centrā bija R. Vāgnera tetraloģija Nībelunga gredzens. LNO astoņu gadu darba rezultāts Rīgā pulcēja skatītājus no visas pasaules, izpelnoties izcilu novērtējumu arī starptautiskajos medijos. Līdzās tetraloģijai skatītājiem tika piedāvāti arī spilgtākie LNO jauniestudējumi: G. Doniceti opera Lucia di Lammermoor, Dž. Pučīni operas Toska atjaunojums, A. Dzenīša operas Dauka koncertuzvedums, kā arī divi Džuzepes Verdi mūzikas Galā koncerti.

Viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ šogad krietni pieaudzis festivāla apmeklētāju skaits, ir LNO veiksmīgi realizētā mārketinga un pārdošanas stratēģija. Aktīvu biļešu pārdošanu uz Nībelunga gredzena izrādēm Opera uzsāka jau pagājušajā vasarā, sadarbojoties gan ar Latvijas, gan starptautiskajām tūrisma firmām, iesaistoties arī vairākās tūrisma mesēs un uzrunājot dažādu valstu Vāgnera biedrības. Tāpēc biļetes uz visām četrām tetraloģijas izrādēm tika izpārdotas jau februārī; visaktīvākie biļešu pircēji bija operas mīļotāji no Vācijas, Austrijas un Skandināvijas valstīm. 

Lielu publikas interesi raisīja arī Dž. Verdi mūzikas Galā koncerts, uz kuru biļetes tika izpārdotas martā, tāpēc, respektējot skatītāju vēlmes, LNO festivālā iekļāva arī otru koncertu.

LNO sezonas vidējais apmeklētības rādītājs bijis ļoti augsts - gada pirmajos piecos mēnešos sasniedzot 94%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja