Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Samanta Tīna gatavojas Eirovīzijai tam īpaši veltītā raidījumu ciklā

Pagājušā gada konkursa Supernova uzvarētāja, dziedātāja Samanta Tīna, rūpīgi gatavojas šogad maijā pārstāvēt Latviju Starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā. Lai atrastu dziesmu, izveidotu dziesmai piemērotu šovu, sagatavotu skatuves tērpu un paveiktu vēl simtiem mazu un lielu lietu pirms uzstāšanās vairāku desmitu miljonu auditorijai, Latvijas Televīzija kopā ar Samantu Tīnu veido raidījumu ciklu Kā uzvarēt Eirovīzijā? Samantas Tīnas ceļš uz Roterdamu.

Kā jau iepriekš ziņots, Eirovīzijas noteikumi nosaka, ka šī gada konkursā var piedalīties 2020. gadā izvirzītie valstu pārstāvji, taču ne ar pērn uzvarējušo dziesmu. Piecas sērijas, kurās uzzināto apkopos un komentēs Ketija Šēnberga, secīgi izsekos visiem būtiskākajiem pieturpunktiem ceļā uz lielo Eirovīziju. Pirmā epizode ļaus ieskatīties dziesmu tapšanas "virtuvē" – Samanta izvēlējās mūziķu komandas, kas divu dienu muzikālā darbnīcā radīja savu redzējumu par to, kā būtu jāskan Samantas Eirovīzijas dziesmai. Otrajā sērijā Samanta atklās tērpa veidošanas aizkulises. Trešajā – eksperti un bijušie Eirovīzijas dalībnieki dalīsies savos viedokļos par to, kas ir Eirovīzijas uzvaras formula; ceturtajā – māksliniece atklās, kā top priekšnesums un tā horeogrāfija, savukārt noslēdzošā sērija būs veltīta dziesmas videoklipa tapšanai. 12. martā, raidījumu cikla pēdējās sērijas laikā, notiks arī dziesmas pirmatskaņojums un dziesmas videoklipa pirmizrāde!

"Es nemeklēju standarta Eirovīzijas klasiku! Es gribu palikt pie tā pārsteiguma, pie tā trakā. Es gribu, lai dziesmā ir kaut kas slavinošs, kults, tradīcijas, kad visi zina, ka iznāk Latvija! Es nerunāju par trejdekšņiem un Lielvārdes jostu; es runāju par kaut ko mūsdienīgās krāsās," savā darba uzdevumā piecām mūziķu komandām pirmajā sērijā teiks Samanta.

Raidījumu cikla Kā uzvarēt Eirovīzijā? Samantas Tīnas ceļš uz Roterdamu pirmā sērija, kurā Samanta ļaus ielūkoties savas dziesmas tapšanas aizkulisēs, nonāks pie skatītājiem 12. februārī, raidījums būs turpmāk skatāms piektdienu vakaros plkst. 21.00 LTV1 un REPLAY.lv. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja