Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sansusī gan Aknīstē, gan tavā pagalmā

Septītais festivāls Sansusī Aknīstē – pasākums, kuru jau iepriekšējos gados daudzi kamermūzikas un citu skatuves mākslu cienītāji iemīļojuši brīvās, nesamākslotās gaisotnes dēļ, šogad notiks no 7. līdz 9. augustam. Ņemot vērā Covid-19 dēļ valstī noteiktos ierobežojums, šogad festivālu klātienē varēs baudīt ierobežots skaits apmeklētāju, taču festivāla pieejamību neierobežoti paplašinās tiešraides digitālajā vidē.

"Jau no pašiem festivāla aizsākumiem 2014. gadā Sansusī ir bijis kompakts – gan konceptuāli, gan apmeklētāju skaita ziņā. Festivāla teritorija spēj uzņemt lielāku skaitu apmeklētāju nekā mēs parasti ļaujamies. Šogad, lai festivāls varētu notikt droši un atbilstoši valdības lēmumiem, esam nolēmuši ierobežot apmeklētāju skaitu, samazinot to vismaz par divām trešdaļām. Vienlaikus, sekojot kultūras pieejamības aktualitātēm, šogad atveram festivāla digitālo sadaļu. Piedāvāsim kvalitatīvu saturu tiem, kas gatavi paši organizēt mazas Sansusī filiālītes savos pagalmos visā Latvijā vai pat ārpus tās," stāsta festivāla iniciators un vadītājs, baritons Armands Siliņš. Viņu arī personīgi ļoti interesē, kāds realitātē izvērtīsies šīgada digitālais festivāls – "sajūtas gandrīz tāpat kā pirmajā gadā, kas arī bija liels, liels eksperiments".

Visus festivāla koncertus un izrādes varēs redzēt tiešsaistē. Plānotas arī norises, kas būs veltītas tieši digitālās versijas skatītājiem. Taču tieši kas un ko dziedās un spēlēs tradicionāli tiek turēts noslēpumā līdz brīdim, kad tas jau notiek. Precīzu programmu, kā ierasts, varēs uzzināt, sākot no festivāla pirmās dienas, piektdienas, 7. augusta, plkst. 17. Kā jau ierasts, būs gan ko ēst un dzert, gan kur nodarbināt bērnus.

"Komanda strādā, lai digitālais Sansusī būtu vienlīdz interesants un ar klātbūtnes sajūtu, tāpēc aicinām pulcēties mazās grupās savos pagalmos, radot savu mazo Sansusī ciematu, uzslienot teltis un izdzīvojot katru piedāvāto tiešsaistes ideju. Piemēram, ģimenes spēli, kuru būs iespēja spēlēt reālajā laikā Susējas teritorijā ar reālu Sansusī komandu kā "avatariem," Armands Siliņš sniedz ieskatu gaidāmajā virtuālajā piedāvājumā. Būs trīs dažādu veidu pārraides – tradicionāli filmēti pasākumi, koncerti ar papildinātās realitātes elementiem un īpaši interneta videi veidotas mākslinieku izrādes – unikāls saturs, kas būs pieejams tikai digitālajā vidē. Arī tie, kuri apmeklēs festivālu Aknīstē, tikšot iepriecināti ar maziem digitālajiem specefektiem, tomēr galvenais ieguvums klātienes viesiem – atgriešanās pirmo gadu sajūtā, kad viss bija īpašs, jo festivāls vēl tikko dzima. Tiešsaistes pieejas kodus un pēdējās atlikušās biļetes uz klātienes festivālu meklēt: Sansusi.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja