Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Siguldas pilsdrupu estrādē uzstāsies britu mūziķis Maikls Kivanuka

21. jūnijā Siguldas pilsdrupu estrādē uzstāsies britu mūziķis Maikls Kivanuka, informēja koncerta rīkotājas aģentūras 8 Days A Week pārstāvji.

Maikls Kivanuka jau apciemojis Latviju savas karjeras pašos pirmssākumos 2013. gadā, kad viņš dziedāja festivālā Positivus. Kopš šīs uzstāšanās, ko daudzi atzina par festivāla labāko priekšnesumu, Kivanuka Latvijā ir īpaši gaidīts. Ugandas bēgļa bērns ir izcils mākslinieks, kurš nebaidās dziedāt par neērtām tēmām. Savās dziesmās viņš bieži skar rasu nevienlīdzībai veltīto notiekošo cīņu. Viņš ar lepnumu nes Ugandas vārdu, un sapņo kādreiz uzstāties arī tur.

Savas darbības pirmsākumos Maikls piedalījies citu mūziķu projektos un ierakstos, un nekad nav pat sapņojis par solo karjeru. Vēl pirms sava debijas albuma iznākšanas viņš dalīja skatuvi ar Adeli. Popmūzikas superzvaigzne izvēlējās viņu par iesildītāju savai vērienīgajai koncerttūrei. Lielisks sasniegums jaunietim, kuram bija iznākušas vien pāris dziesmas. Kritiķu atzinību viņš izpelnījās 2012. gadā ar debijas albumu Home Again. Otrais albums Love & Hate ir vairojis Kivanukas atpazīstamību un popularitāti, nodrošinot stabilu vietu slavas virsotnē.

Maikls Kivanuka ieguvis BBC Sound of 2012 balvu, pārspējot tādas zvaigznes kā Skrillex un Frenku Oušenu. Dziedātāja ģitāras virtuozā spēle un dzidrais radošums organiski savijas ar viņa maigo garu un sulīgo balsi. Dziedātājs sadarbojies arī ar Kanje Vestu viņa albuma Yeezus tapšanā.

Klasiskais blūzs un džezs - tieši pagātnes varoņi ir Maikla Kivanukas lielākie iedvesmas avoti. Varbūt tieši tāpēc viņa ieraksti un uzstāšanās rada iespaidu, ka ir iespējams ceļot laikā. Džimijs Hendrikss, Bils Viters, Otiss Redings, Bobs Dilans un Džils Skots Herons ir mainījuši viņa dzīvi un atstājuši uz viņu neizdzēšamu iespaidu, un arī pats Kivanuka bieži tiek salīdzināts ar viņiem.

"Man regulāri vaicā, kāpēc es izvēlos vienkārši saukt sevi vārdā. Lika saprast, ka, iespējams, es pārdošu vairāk albumu, ja izdomāšu kādu oriģinālu nosaukumu vai pseidonīmu. Bet es nevēlos to darīt, pasaulei nav nepieciešams vēl viens Ziggy Stardust. Es esmu Maikls Kivanuka un vienmēr tāds būšu," saka mūziķis, kurš uz Latviju dodas jau otro reizi.

Koncertā Siguldas pilsdrupu estrādē viņš prezentēs savu jaunāko albumu Kiwanuka, kas nosaukts mākslinieka uzvārdā, lai īpaši uzsvērtu viņa identitāti. Albums prasmīgi diskutē par tādiem sarežģītiem jautājumiem kā rases identitāte, vardarbība, neuzticēšanās un šaubas. Dziesmas lieliski turpina viena otru. Maikls Kivanuka nebaidās parādīt savu patieso seju - viņš ir introverts, nedzenas pēc modes, naudas un slavas. Kivanuka izmanto radošo mūzikas valodu, lai paustu savu viedokli un izteiktu savu nostāju. Viņa dziesmas ir personisks veltījums afroamerikāņu kultūrai. Drosmīgs, ļoti melodisks, muzikāli piesātināts un izaicinošs ieraksts. Tas ir enerģijas pilns, un pavisam nedaudz melanholisks.

Daudzas ietekmīgas publikācijas un mūzikas kritiķi šo ierakstu uzskata par gada svarīgāko albumu. The Guardian albumu nodēvējis par "vienu no desmitgades nozīmīgākajiem", žurnāls Rolling Stone ierosina noteikti noklausīties to no sākuma līdz beigām. 

Šogad Brit Awards izvirzīja šo ierakstu nominācijai Gada albums, un Maikls Kivanuka tika nominēts kā gada mākslinieks. Līdz šim dziedātājs divas reizes ir nominēts arī Mercury balvai. Rudenī viņam tika piešķirta žurnāla Q Magazine speciālbalva. Maikls Kivanuka ir viens no interesantākajiem šī brīža britu mūziķiem, kā arī vienkārši ļoti sirsnīgs cilvēks.

Līdz šim Kivanukas tūrē notikuši jau 43 koncerti, no kuriem lielākā daļa ir bijuši pilnībā izpārdoti. Vasarā mūziķis apmeklēs arī svarīgākos festivālus Eiropā. 27. novembrī savu lielāko koncertu viņš sniegs Alexandra Palace Londonā. 

Biļetes Biļešu servisa kasēs un bilesuserviss.lv

Pirmās biļetes vienmēr ir pieejamas ar atlaidi. Atlaides kodu var iegūt, uzrakstot ziņojumu www.8dw.lt

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja