Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Skanīgā 44. telpa kļuvusi starptautiska. Koncertos Saulkrastos un Rīgā sevi piesaka Ansamblis 44

Uz savu pirmo koncertu aicina kameransamblis Ansamblis 44, kurā sapulcējušies jauni, atraktīvi latviešu mūziķi, kuri pašlaik studē un strādā ārzemēs. Ansambļa debijas programma, kurā skanēs Volfganga Amadeja Mocarta, Kloda Debisī, Bēlas Bartoka un Pētera Vaska kamermūzika, būs dzirdama divos koncertos: jau šovakar, 10. janvārī, Saulkrastu Kultūras centrā plkst. 19 un koncertzālē Artissimo (Vaļņu ielā 9 Rīgā) 11. janvārī plkst. 15.

Ansambļa 44 pirmā programma ir jauno mūziķu veltījums Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas 75 gadu jubilejai, jo visi tā dalībnieki ir šīs skolas absolventi. No turienes arī ansambļa nosaukums, jo Dārziņskolā kamermūzikas eksāmeni vienmēr notikuši 44. telpā. "Mums 44 līdz ar to asociējas ar kamermūziku un Dārziņskolu," saka ansambļa izveidotājs un mākslinieciskais vadītājs klarnetists Artūrs Perts, kurš jau otro gadu studē Norvēģijas Mūzikas akadēmijā Oslo.

"Mēs esam ļoti iedvesmoti satikties kopā dzimtajā zemē un radīt skaistus koncertus," savā kopīgajā vēstījumā uzsver seši jaunizveidotā Ansambļa 44 dalībnieki – starptautisku konkursu laureāti, kuri jau uzstājušies nozīmīgās Eiropas koncertzālēs, arī uz ievērojamākajām Londonas, Berlīnes, Amsterdamas un Parīzes skatuvēm. Mums vispazīstamākā ir 22 gadus vecā pianiste Aurēlija Šimkus, kura starptautisko karjeru sākusi jau 11 gadu vecumā. Pianistes otrais soloalbums B-A-C-H (Ars Produktion, 2016) godalgots ar Vācijas prestižo ECHO Klasik balvu, patlaban viņa studē Ķelnes Mūzikas augstskolā. Vijolniece Magdalēna Geka, kuras vārds Latvijas publikai zināms kopš spožās debijas 2014. gada rudenī ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri (tā novērtēta ar nomināciju Lielajai mūzikas balvai), ieguvusi maģistra grādu slavenajā Parīzes konservatorijā un aktīvi koncertē Eiropā. Altiste Zane Kalniņa pēc Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas absolvēšanas studējusi Stavangeres Universitātē, četrus gadus bijusi Kristiansannas simfoniskā orķestra koncertmeistara vietniece un brīvmākslinieces gaitās muzicē dažādos Norvēģijas simfoniskajos orķestros. Viņas brālis, čellists Silvestrs Juris Kalniņš, turpina studijas Londonas Karaliskajā mūzikas koledžā un jau uzstājies gan Vigmora zālē un Alberta zālē, gan Klarensa namā Velsas princim Čārlzam. Vijolniece Lienīte Kostanda savukārt ar izcilību beigusi bakalaura studijas Trosingenes Mūzikas universitātē, kur turpina maģistra studijas.

Koncertu uzmanības centrā būs divi P. Vaska meistardarbi – Baltā ainava klavierēm un 1. stīgu kvartets. Vēl skanēs B. Bartoka Kontrasti vijolei, klarnetei un klavierēm, K. Debisī sonāte čellam un klavierēm un V. A. Mocarta kvintets lamažorā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja