Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Šovasar festivālā Porta uzstāsies Jamala no Ukrainas

Pasaules mūzikas festivāls Porta šogad notiks no 27. līdz 29. jūlijam trīs dažādās norises vietās, un pēdējā festivāla dienā Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā uz skatuves kāps Krimas tatāru dziedātāja no Ukrainas – Jamala, kuru vieno muzikāla draudzība ar brīvās Ukrainas vēstnešiem – grupu DakhaBrakha, kas vairākkārt uzstājusies festivālā Porta.

Festivāls, kā vienmēr, ir uzticīgs pasaules mūzikas skaņām un turpina klausītājus iepazīstināt ar šā virziena daudzveidību. Papildus mūzikas dažādībai koncertu apmeklētājiem būs iespēja arī iepazīt un baudīt dalībvalstu nacionālo virtuvju tradicionālās garšas. Pirmo reizi festivāls viesosies Kuldīgā, kur 27. jūlija vakarā Pils parkā gaidāms atklāšanas koncerts, kurā ar Āfrikas bungu ritmiem vakaru ieskandinās ritma apvienība Slatucada no Marokas, savukārt koncerta turpinājumā ar jaudu dalīsies elektrofolka apvienība Okra Playground no Somijas. 

Otrās festivāla dienas, 28. jūlija, vakarā Fon Stricka villā varēs ļauties priekšnesumiem, ko sniegs spēcīgas un dziļas balss īpašniece, maģiskas loka liras vārdotāja Päivi Hirvonen no Somijas, pašmāju pasaules mūzikas un visneiedomājamāko mūzikas instrumentu daudzinātāji Rahu The Fool un enerģiskie multiinstrumentālisti Le Diable à Cinq no Kanādas. 

Savukārt 29. jūlijā Portas jaunajā mājvietā Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā uz divām skatuvēm varēs piedzīvot krāšņu kulmināciju. Vakara gaitā uz Ambient skatuves būs iespējams baudīt jaunu skaņu radītājas uz vienas cītaras – Duo Ruut no Igaunijas –, un mūziķi, kurš pārkāpj mūzikas instrumenta tubas izpildījuma robežas, – Daniel Herskedal no Norvēģijas. 

Uz festivāla otrās skatuves līdzās Okra Playground un Slatucada uzstāsies ukraiņu dziedātāja un dziesmu autore Jamala, kuras mūzikā apvienojas souls, džezs, elektronika un pasaules mūzikas žanri. 

Biļetes uz festivāla koncertiem iegādājamas Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās visā Latvijā un internetā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja