Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Šovasar Rīgā uzstāsies britu rokgrupa Asking Alexandria

Sava jaunākā albuma See What’s on the Inside tūres ietvaros 27. jūnijā roka kvintets Asking Alexandria uzstāsies Palladium zālē. Tā būs pirmā reize, kad apvienība viesosies Baltijā.

Grupas pašreizējais galvenais ģitārists un bekvokālists Bens Brūss sāka strādāt pie Asking Alexandria mūzikas 2006. gadā, un laika gaitā viņi izveidojuši tādu rokmūzikas pasauli, kādu vēlējušies to redzēt. Apvienotajā Karalistē bāzētā rokgrupa savu pirmo albumu Stand Up and Scream izdeva 2009. gadā, kam turpmāko 13 gadu laikā sekoja vēl septiņi.

Grupas muzikālais stils ir daudzšķautnains, taču pārsvarā tiek pieskaitīts pie tādiem novirzieniem kā metālkors, posthārdkors, smagais metāls un skrīmo (screamo).

Pēc dažām sastāva maiņām tagad kvintets atgriezies savā sākotnējā formā – Bens Brūss (ģitāra, bekvokāls), Denijs Vorsnops (vokāls), Džeimss Kasellss (bungas), Kamerons Lidels (ģitāra) un Sems Betlijs (basģitāra). Tādējādi esot izdevies "nonākt pie skaidrības un atsvaidzināt māksliniecisko mērķtiecību".

Jaunākajam albumam See What’s on the Inside (2021) grupa iedvesmu smēlusies no dažām savām agrākajām, laika gaitā pārbaudītajām ietekmēm – Led Zeppelin, Metallica, AC/DC, Queen. Savulaik ģitārists Bens Brūss paskaidrojis, ka viņiem nepatīk sacerēt tādu mūziku, kas no albuma uz albumu skan vienādi, tāpēc laika gaitā viņu mūzikas stils ir mainījies.

Vairāk nekā 10 gadu laikā Asking Alexandria sasnieguši necerētus panākumus, ko cita starpā iezīmē divi Zelta singli (proti, Final Episode (Let's Change The Channel) un Not The American Average) un trīs albumi pēc kārtas, kas iekļuva Billboard Top 10 Reckless & Relentless (2011), From Death to Destiny (2013) un The Black (2016).

Papildus pašu koncertturnejām, kuru ietvaros paviesojušies piecos kontinentos, Asking Alexandria uzstājušies gan ar Guns N’ Roses un Green Day, gan Avenged Sevenfold, Alice In Chains un Slipknot.

Biļetes visā Biļešu servisa tīklā no 27. janvāra plkst. 12.00.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja