Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Spēka vārdi Ukrainai un pašiem sev. Rīgas cirkā - labdarības koncerts Veltījums Ukrainai

Smags gads pagājis. Tā nav tikai ukraiņu cīņa, tā ir cīņa par vispārcilvēciskām vērtībām un visu mūsu nākotni. Reāla palīdzība un uzmundrinājums vajadzīgs visiem.

Signe Nīgale, labdarības koncerta Veltījums Ukrainai organizatore, stāsta: "Ideja radās fondā Uzņēmēji mieram. Šī organizācija tapa pirms gada – 25. februārī, dienu pēc Ukrainas kara sākuma. Fonda galvenais mērķis – piesaistot Latvijas uzņēmumus, vākt ziedojumus. Gada laikā savākti gandrīz pieci miljoni eiro, kas izlietoti dažādām vajadzībām – humānajai palīdzībai, atbalstam Ukrainas armijai un karavīriem. Īsi pirms Ziemassvētkiem ziedotāju aktivitāte samazinājās, un, meklējot veidus, kā atkal turpināt atbalstīt cīnītājus, radās ideja par labdarības koncerta organizēšanu."

Atlicis tikai šo ideju pateikt, kad no mākslinieku puses kā vilnis sāka velties atbalsts, atsaucība. Četras dienas pirms koncerta, kas notiks 24. februārī plkst. 21.00 Rīgas cirkā, savu vēlmi piedalīties pieteikuši jau vairāk nekā 150 mūziķu. Koncerts nebūs tikai skaistas dziesmas, tā galvenais mērķis ir vākt ziedojumus Ukrainas atbalstam. Sadarbībā ar Ziedot.lv koncerta laikā ikviens skatītājs varēs ziedot, zvanot pa maksas tālruni. Ziedot iespējams, arī pērkot biļeti uz koncertu vai uzņēmumiem veicot lielāku ziedojumu un pretī saņemot koncerta ielūgumus. "Tās nav ambīcijas, bet vēlamies savākt pusmiljonu. Katrs cents tiks nosūtīts Ukrainas aizsardzības spēku stiprināšanai. Sadarbojamies ar Aizsardzības ministriju, Ukrainas vēstniecību, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, ir identificētas vajadzības – nepieciešamas bruņotās ambulances mašīnas, dažāda veida droni, tēmēkļi un cita tehnika," skaidro Signe Nīgale.

Piektdienas vakarā skatītāji varēs koncertu skatīties ne tikai klātienē Rīgas cirka arēnā, bet arī pie televizoru ekrāniem. "Visi, kas iesaistās, nāk kā brīvprātīgie, tai skaitā režisore Inga Tropa. Koncertā piedalīsies mūziķi Shipsea, Intars Busulis un Abonementa orķestris, Raimonds Tiguls, Vestards Šimkus, Kaspars Zemītis, Daumants Kalniņš, Latvian Voices, Dagamba, The Sound Poets, Tautumeitas, Carnival Youth, Goran Gora, Pērkons, Iļģi, vīru koris Gaudeamus un daudzi citi. Mākslinieku sastāvs ir dažāds, bet visus vieno tas, ka visi ir Ukrainas atbalstītāji. Programma tiek veidota ar spēka vārdiem," informē koncerta organizatore. Par piedalīšanos labdarības koncertā Veltījums Ukrainai paziņojis arī viens no ietekmīgākajiem ukraiņu dziedātājiem un mūziķiem Ivans Dorns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja