Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Starptautiskajā mūzikas dienā Latvijas Koncerti aicina uz Spīķeriem

Sestdien, 1. oktobrī par godu Starptautiskajai mūzikas dienai _Latvijas Koncerti _visas dienas garumā dāvina saviem klausītājiem izcilu mākslinieku koncertus, kas norisināsies Spīķeros.

Koncerti būs baudāmi par īpašu cenu - ieejas biļete uz katru koncertu maksā divus latus, portālu Diena.lv informēja Latvijas Koncertu sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica. Koncertos sākot no plkst. 12 līdz pat pusnaktij klausītājus gaida tikšanās ar Jāni Kurševu, Krišjāni Norveli, Guntu Davidčuku, čellisti Gunu Āboltiņu, sitaminstrumentālisti Elīnu Endzeli, pianistiem Reini Zariņu un Agnesi Egliņu, Sinfonietta Rīga kvartetu un Ivo Krūskopu, saksofonistu Niku Gothamu un Riga Libre. Mazos apmeklētājus gaidīs Mūzikas rūķis, lai izstāstītu savus muzikālos istabas stāstiņus.

Kamermūzikas dienu Spīķeros plkst. 12 ievadīs koncerts Mūzikas rūķa istabas stāstiņi, aicinot visjaunākos kamermūzikas klausītājus - bērnus no piecu gadu vecuma. „Dažkārt nācies dzirdēt, ka kamermūzika tiek uzskatīta par visai sarežģītu žanru,” atzīst koncerta vadītāja, muzikoloģe Karina Bērziņa. „Tieši tāpēc savā programmā bērniem par to runāsim vienkārši un saistoši. Galvenais varonis būs Mūzikas Rūķis. Viņa istabā viesosies Rūķa draugi - Pelīte, Vardulēns un Lācis. Ar draugu palīdzību Mūzikas Rūķis bērniem atklās, kas ir duets, trio, kvartets un kvintets, iesaistīs publiku muzikālu mīklu minēšanā, kopā ar klausītājiem priecāsies par kādas jaunas un talantīgas pianistes spēlēto Listu un aplaudēs izciliem Šūbertiādes mūziķiem,” stāsta K. Bērziņa.

Koncertā piedalīsies daudzveidīga un krāšņa mākslinieku buķete - stīgu kvartets Redo, Latvijas Mūzikas akadēmijas pūtēju kvintets, topošā pianiste Aurēlija Šimkus un kamermūzikas lielmeistari - pianists Aldis Liepiņš un Latvijas Nacionālās operas solists Krišjānis Norvelis.

Koncertā Trīs grācijas (plkst. 14) Guna Āboltiņa (čells), Elīna Endzele (sitaminstrumenti) un Agnese Egliņa (klavieres) atskaņos Jēkaba Nīmaņa jaundarbu Gaidīšana. Vilcieni, Kristapa Pētersona Rīgas nakts čellam un klavierēm, Aksela Masona Sitamdziesmu 13 sitaminstrumentiem Frum.

Dziedātāji Jānis Kurševs , Gunta Davidčuka , Krišjānis Norvelis kopā ar pianistiem Aldi Liepiņu un Agnesi Egliņu plkst. 16 aicina uz koncertu Šūbertiāde, kurā skanēs Franča Šūberta dziesmas - Meitene, Serenāde, Pie tevis vien, Svētlaimība, Ave Maria.

Listomānijā (plkst. 18) būs iespēja noklausīties Franča Lista klavierdarbus Reiņa Zariņa izpildījumā. Programmā būs 11. ungāru rapsodija, Mīlas sapņi, Mežonīgās medības no Transcendentālajām etīdēm, Grietiņa pie ratiņa - Franča Šūberta dziesmas transkripcija, D’Estes villas cipreses un Paceliet savas sirdis no cikla Ceļojumu gadi, Pirmais Mefisto valsis.

Sinfonietta Rīga kvartets un sitaminstrumentālists Ivo Krūskops piedāvā izbaudīt Karstos ritmus (plkst. 20), klausoties Astora Pjacollas tango, Nikolaja Kapustina stīgu kvartetu, La Cumparsita, habanēras, Meksikas melodijas.

Koncertā Džezs pirms pusnakts plkst. 22 apmeklētājus sagaida tikšanās ar saksofonistu Niku Gothamu un Riga Libre.

Biļetes uz koncertiem pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un koncerta norises vietā.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja