Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Starptautisks mākslinieku ansamblis Liepājā uzburs Parīzes bohēmas garu

Franču džeza mūziķa, komponista un saksofonista Pjēra Bertrāna, Latvijas Radio bigbenda un starptautisku mūziķu komandas radošā sadarbība ir vainagojusies ar mūzikas albuma Paris 19–29 izdošanu. Parīzē tapušā albuma pirmatskaņojums notiks Liepājas koncertzālē Lielais dzintars sestdien, 21. augustā, plkst. 19

Programmu Bohēma un džezs Parīzē izpildīs starptautisks mākslinieku ansamblis pilnā sastāvā. Līdzās Pjēram Bertrānam un Latvijas Radio bigbendam uz skatuves kāps jaunā franču dziedātāja Paloma Pradāla, kura savieno šansona, flamenko, hiphopa, elektroniskās un globālās mūzikas valodu. Īpašu Parīzes šarmu programmai piešķirs franču akordeonists Kristofs Lampidekja. Par ritmisku pavadījumu rūpēsies argentīniešu perkusionists Mininjo Garejs.

Programmas idejas autors un iniciators Pjērs Bertrāns ir komponists, saksofonists, flautists un kompozīcijas profesors. Viņa albums Joy, ieguvis augstāko džeza apbalvojumu Francijā Victoire du Jazz kategorijā Gada labākais ieraksts

Programmā Bohēma un džezs Parīzē dzirdēsiet mūziku, ko Pjērs Bertrāns komponējis, iedvesmojoties no izciliem franču XX gadsimta 20.–30. gadu māksliniekiem – Marka Šagāla, Pablo Pikaso, Žuana Miro un citiem. Mūzika aizvedīs klausītājus šaurajās Monmartras ieliņās un ļaus sajust Parīzes bohēmas garu. 

"Šī programma mums ir īpaši nozīmīga, jo ir radīts kas pavisam jauns un oriģināls. Programma, kurā Latvijas Radio bigbends nav tikai izpildītāji, bet arī daļa no stāsta, no kopuma. Būtisks ir fakts, ka šīs programmas ieraksts tiks veikts studijā Cristal Records/Sony Music Francijā, kurā tapuši ļoti nozīmīgi vēsturiski ieraksti. Šī sadarbība mūs iedvesmo, sniedz pārliecību un ļauj virzīties uz ne mazāk ambicioziem projektiem nākotnē," uzsver Latvijas Radio bigbenda vadītājs Kārlis Vanags.

Biļetes var iegādāties Biļešu paradīzes tīklā un koncertzāles Lielais dzintars informācijas centrā.

Koncertu var apmeklēt tikai personas, kuras ir vakcinējušās pret Covid-19 vai pēdējā pusgadā ir pārslimojušas Covid-19 infekciju. Apmeklētājiem līdz 12 gadu vecumam jāuzrāda sertifikāts, kas apstiprina infekcijas pārslimošanu, savukārt apmeklētājiem, kuri ir vecāki par 12 gadiem, jāuzrāda sertifikāts, kas apstiprina infekcijas pārslimošanu vai vakcināciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja