Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Tiešraidē no Londonas - Doniceti komiskā opera Mīlas dzēriens

Trešdien, 26. novembrī, plkst. 21.15 kinoteātrī Cinamon būs skatāma itāļu bel canto lielmeistara Gaetāno Doniceti komiskās operas Mīlas dzēriens tiešraide no Londonas Karaliskās Koventgārdenas operas.

Doniceti romantiskā komēdija par lauku sadzīvi atdzīvojas Lorēna Pelī uzvedumā. Galvenajā lomā britu operas zvaigzne soprāns Lūsija Krova, kas dzied Adīnu, visizsmalcinātāko dāmu ciemā, kuru kaislīgi mīl kautrīgais zemnieku puisis Nemorīno itāļu tenora Vitorio Grigolo atveidojumā. Nemorīno bažas rada sastaptais sāncensis seržants Belkore, ko atveido ungāru baritons Levente Molnārs, taču "mīlas dzēriens", ko tam pārdevis ceļojošais pūšļotājs – doktors Dulkamāra (velsiešu basbaritons Brīns Tervela), piešķir viņam pamatīgu drosmes devu ar komiskām un aizkustinošām sekām. Uzvedumu diriģē itāļu diriģents un bijušais Jette Parker Jauno mākslinieku programmas dalībnieks Daniele Rustioni.

Režisors Lorēns Pelī, stāstot par uzvedumu, atsaucas uz savām bērnības atmiņām, kas saistās ar Francijas laukiem: "Es domāju par tiem kā mūsdienīgiem laukiem. Visi saka, ka tas noteikti notiek 50. gados, dēļ motorolleriem un Vespām. Bet es esmu dzimis 1962. gadā, scenogrāfs pat gadu iepriekš, tāpēc stāstā ir vairāk tieši mūsu bērnības atmiņas."

Mīlas dzēriens ir viena no visbiežāk iestudētajām Doniceti operām. Pirmo reizi tā tika uzvesta 1832. gadā, un tās pirmizrāde Milānas La Scala operteātrī bija triumfs, kas nodrošināja Doniceti vietu vadošo Itālijas operas komponistu vidū līdz pat mūsdienām.

Jau vairāk nekā divus gadus kinoteātris Cinamon organizē pasaulslavenu operu un baletu tiešraides no vadošajiem operu namiem – Bastīlijas operas Parīzē un Koventgārdenas operas Londonā.

Nākamās tiešraides – 16. decembrī Kristofera Vīldona balets Alises piedzīvojumi Brīnumzemē, 29. janvārī Umberto Džordāno opera Andrē Šenjē ar Jonasu Kaufmani titullomā, bet 24. februārī Riharda Vāgnera opera Klīstošais holandietis ar Brīnu Tervelu Holandieša lomā un Andri Nelsonu pie diriģenta pults. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja