Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Top Māras Zālītes jubilejas koncerts Paši skaistākie vārdi

Tautā iemīļotā izcilā dzejniece, dramaturģe un prozaiķe Māra Zālīte šogad svin jubileju. Kā svētku dāvana top vērienīgs jubilejas koncerts Paši skaistākie vārdi, kurā izskanēs dažādu žanru dziesmas ar Māras Zālītes dzeju, informēja koncerta veidotāji Producentu grupa 7.

Koncerts notiks 17.septembrī VEF Kultūras pilī un tajā piedalīsies Ance Krauze, Zigfrīds Muktupāvels, Aija Andrejeva, Daumants Kalniņš, Anmary, Andris Ērglis, Antra Stafecka, Jānis Strazdiņš, koris Maska diriģenta Jāņa Ozola vadībā, Kristapa Krievkalna instrumentālā grupa un citi.

Iespaidīgais solistu, kora un instrumentālistu sastāvs ļaus skatītājiem piedzīvot šo notikumu kā emocionālu un pilnasinīgu atskatu uz nozīmīgu Māras Zālītes daiļrades daļu.

"Esmu bezgala pateicīga komponistiem, kas devuši manām dzejas rindām vēl vienu garu un laimīgu dzīvi - Jānim Lūsēnam, Imantam Kalniņam, Zigmaram Liepiņam, Mārtiņam Braunam, Raimondam Paulam, Kārlim Lācim, Uldim Stabulniekam, Uldim Marhilēvičam. Visiem nosauktajiem un visiem nenosauktajiem. Pateicos dziesmu izpildītājiem – dziedātājiem, aktieriem, koriem un koristiem. Muzikantiem – solistiem un orķestrantiem. Lauku kapelām un Dziesmusvētku lielajam korim. Visiem, kas dzied līdz, un pat zina vārdus! Paldies! Paldies! Mēs dziedāsim šodien un rīt!,” pauž Māra Zālīte.

"Māra Zālīte ir unikāla personība latviešu kultūrā – Atmodas, dziesmotās revolūcijas un inteliģences simbols. Viņas skaidrais skats un viedums bieži ir iedvesmojis un rādījis ceļu mūsu tautai laikmeta griežos. Taču Māra ir arī apburoša sieviete, ģimenes māte, starojoša personība, tādēļ koncertā akcentēsim arī šo viņas maigi sievišķīgo pusi. Esmu patiesi gandarīts pasniegt jubilārei tieši šādu dāvanu,” teic koncerta producents Aigars Dinsbergs. 

Māras Zālītes dzeja devusi dvēseli un ilgmūžību daudzām populārām dziesmām (Tik un tā, Virs galvas mūžīgs Piena ceļš, Komunālais blūzs, Paši skaistākie vārdi, Trīs lietas, Veltījums, Mežā, Nākamā pietura depo, Gāju ceļu dziedādama, Manā sirdī, Karsta, karsta rīta rasa u.c.), kā arī dziesmām no teātra izrādēm Meža gulbji, Kaupēn, mans mīļais, Lāčplēsis, Sfinksa, Tobago, Mistērija par sapni un mīlestību, Kā ābeļdārzs ir brīvība, Priekules Ikars, Putnu opera, Indriķa hronika, Neglītais pīlēns u.c.

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja