Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Turpinās tiešsaistes diskusiju cikls Laudamus+ ceļā uz latviešu Dziesmu svētku tradīcijas 150. gadskārtu

Pērn decembrī aizsāktais informatīvi izglītojošu lekciju, diskusiju cikls Laudamus+ koru diriģentiem, dziedātājiem un visiem Dziesmu un deju svētku kustības dalībniekiem jau ir pusceļā. Cikla sestajā raidījumā pirmdien, 18. janvārī, sarunu moderatora stafetes kociņu pārņems Latvijas Radio 3 Klasika ētera personība, muzikologs Orests Silabriedis.

18. janvārī  plkst. 18 raidījumā Jančevska un Cābuļa tandēms. Jaunās paaudzes mūziķi jaunradē un pedagoģijā ar Jēkabu Jančevski un Jurģi Cābuli tiks apspriesta komponista un diriģenta sadarbība gan jaunrades, gan jaundarbu iestudēšanas procesā, atgādinot arī par lielisko kopdarbu – CD Aeternum. Sarunbiedri diskutēs par paaudžu atšķirībām un to, kā tas izpaužas mūslaiku mūzikas skolā, vienlaikus salīdzinot, kā paši raugāmies uz tiem, kas bijuši un joprojām ir pirms mums.

25. janvārī plkst. 18 raidījums Ideālās kora skaņas meklējumi no 19. gadsimta beigām līdz mūslaikiem. Sarunā par iespējamo ideālā kora skaņu diriģents Jānis Erenštreits stāstīs par Jurjānu Andreja, Vīgneru Ernesta un Jāzepa Vītola tekstiem šajā jautājumā. Ilggadējais Latvijas Radio kora mākslinieciskais vadītājs Edgars Račevskis atcerēsies laikus, kad no Teodora Kalniņa skaņas koris pārgāja uz Račevska skaņu. Latvijas Radio kora pašreizējais mākslinieciskais vadītājs Sigvards Kļava stāstīs par korskaņas pārmaiņām pēdējo gadu desmitu laikā, atsakoties prognozēt nākotni. Savukārt dziedātāja un balss pedagoģe Viktorija Pakalniece komentēs balss pedagoga lomu mūsdienīgā korī.

Nākamajos cikla Laudamus+ raidījumos diskusijas vadītājs Orests Silabriedis kopā ar muzikologiem Arnoldu Klotiņu un Ivetu Grundi atskatīsies uz Dziesmu svētku kustību 20. gadsimta 40. gados, kā arī svētku norisi Padomju Latvijā un trimdā. Par koru ikdienu un darbību reģionos diskutēs diriģenti Ilze Balode, Lorija Cinkusa, Mārcis Katajs un Jānis Ungurs. Cikla noslēguma raidījums Koris kā diriģenta spogulis būs veltīts diriģenta profesijas aktualitātei un prestižam, un tajā piedalīsies diriģenti Jurģis Cābulis, Aigars Meri, Jānis Ozols un Valdis Tomsons.

Tuvojoties latviešu Dziesmu svētku tradīcijas 150. gadskārtai, Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar PIKC NMV Rīgas Doma kora skola 2020. gada decembrī uzsāka informatīvi izglītojošu lekciju un diskusiju ciklu tiešsaistē Laudamus+. Īsā laika posmā tas kļuvis par būtisku #Ēkultūra digitālo resursu papildinājumu amatiermākslas nozarē. Visi cikla raidījumi atkārtoti skatāmi Rīgas Doma kora skolas Youtube kanālā.

Raidījumi skatāmi katru pirmdienu plkst.18 PIKC NMV Rīgas Doma kora skola Youtube kanālā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja