Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vāgners, Bēthovens, Verdi un Mocarts izcilā tenora Jozefa Kallejas publiskajā tiešsaistes meistarklasē jau rīt

Piektdien, 9. aprīlī, tiešsaistē norisināsies meistarklase kopā ar pazīstamo tenoru Jozefu Kalleju (Joseph Calleja) un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studentiem Renāru Austrumu, Daini Kalnaču, Andri Kipļuku un Vladislavu Skrundu. Meistarklases norisei ikviens varēs sekot tiešsaistē Rīga Jūrmala akadēmijas Facebook lapā.

Jozefs Kalleja ir kļuvis par vienu no slavenākajiem mūslaiku tenoriem, kuru uz sadarbību aicina pasaules izcilākie orķestri un festivāli, tostarp Zalcburgas festivāls, BBC Promenādes koncerti un Londonas festivāls. Viņš dziedājis brīvdabas koncertos Maltā, Parīzē un Minhenē, kur klausītāju skaits mērāms desmitos tūkstošu.

Kallejas diskogrāfijā var atrast gan operas, gan solo repertuāru. Žurnāls Gramophone 2012. gadā tenoru atzinis par Gada mākslinieku, savukārt 2016. gadā viņš saņēmis žurnāla Opera News Gada balvu. Jozefa Kallejas ieskaņojumi vairākkārt bijuši nominēti Grammy balvai.

Tiešsaistē, ko rīt no plkst. 12 līdz 15 varēs vērot Rīga Jūrmala akadēmijas Facebook lapā piedalīsies Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studenti. Renārs Austrums (doc. Z. Krīgeres klase, koncertmeistare V. Vēriņa) izpildīs R. Vāgnera Zigmunda āriju Winterstürme wichen dem Wonnemond no operas Valkīra un L. van Bēthovena In questa tomba oscura, savukārt Dainis Kalnačs (R. Hansona klase, koncertmeistare I. Puriņa) izpildīs V. A. Mocarta Tamino āriju Dies Bildnis ist bezaubernd schön no operas Burvju flauta un G. Doniceti Nemorino āriju Una furtiva lagrima no operas Mīlas dzēriens.

Meistarklasē piedalīsies arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studenti Andris Kipļuks (asoc. prof. A. Gobas klase, koncertmeistare V. Gajevska), kas izpildīs R. Leonkavallo Arlekīna serenādi O Colombina no operas Pajaci un Dž. Verdi Hercoga āriju Questa o quella no operas Rigoleto, un Vladislavs Skrunds (doc. K. Gailītes klase, koncertmeistars E. Tomševics), kas izpildīs O. Respīgi Nebbie un G. Doniceti Nemorino āriju Una furtiva lagrima no operas Mīlas dzēriens.

Šosezon jau notikušas Rīga Jūrmala tiešsaistes meistarklases kopā ar Karaliskā Concertgebouworkest orķestra vadošajiem mūziķiem Omāru Tomasoni (trompete), Dominiku Seldis (kontrabass) un Gregoru Horšu (čells), Bavārijas Radio Simfoniskā orķestra mūziķi Lionelu Kotē (čells), franču vijolnieku Reno Kapisonu un vācu baritonu Bendžaminu Aplu, kā arī meistarklase ar britu mecosoprānu Alisi Kūtu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja