Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Valmierā norisināsies Vēsturisko ērģeļu svētki

Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā 14. jūnijā plkst. 18.00 norisināsies septītie Vēsturisko ērģeļu svētki, informēja Valmieras novada pašvaldības pārstāvji.

Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā krāšņu latviešu mūzikas koncertprogrammu Saullēkta gaismā sniegs ērģelniece Ilona Birģele, kā arī Latvijā un pasaulē ievērojamā vijolniece Paula Šūmane. Īpaša vieta tiks atvēlēta latviešu komponistu radītajai ērģeļmūzikai. Programmā: Emīls Dārziņš, Romualds Jermaks, Andrejs Selickis, Aivars Kalējs, Ligita Sneibe, Agneta Krilova, Jēkabs Jančevskis.

Šogad Valmierā pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos komponista Jēkaba Jančevska skaņdarba Meditācija gaismai versija ērģelēm un vijolei (2020./ 2023). Tāpat koncertā skanēs 2022. gada rudenī pirmatskaņotā Agnetas Krilovas mūzika Iedomājies...ir Saullēkts, kā arī latviešu mūzikas pērles – Emīla Dārziņa Melanholiskais valsis un citi.

Vēsturisko ērģeļu svētki septīto gadu ir vienīgais notikums, kas tik plaši atspoguļo ērģeļmākslu reģionos un Rīgā, kā arī ir vienīgais notikums, kas aptver visu Latviju. Ir izveidojusies brīnišķīga tradīcija svētku laikā rīkot koncertu Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā, kur ir otras lielākās ērģeles Vidzemē. Valmieras pilsēta un novads Latvijā ir pazīstami ar bagātīgo kultūras piedāvājumu un talantīgajiem vietējiem māksliniekiem, tādēļ Vēsturisko ērģeļu svētku rīkotājiem ir īpašs prieks un gods būt daļai no kultūras notikuma plašā klāsta.

Ieeja par ziedojumiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja