Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ventspilī koncertēs apvienība Son Lux no ASV

Latvijā 29. septembrī Ventspilī, teātra namā Jūras vārti viesosies komponista Raiena Lota (Ryan Lott) vadītā apvienība Son Lux no Amerikas Savienotajām Valstīm, informēja koncerta pārstāve Antra Lācberga.

Son Lux ir mūziķa un komponista Raiena Lota grandiozais ārpus žanru sapnis. Filmu, teātra, dejas un arī mūzikas komerciāliem nolūkiem autoram no Losandželosas to kopš iepriekšpēdējā albuma Bones izdzīvot palīdz divi ņujorkieši – ģitārists Rafiks Batia (Rafiq Bhatia) un bundzinieks Īans Čangs (Ian Chang). Proti, pirms vairāk nekā desmit gadiem R. Lota aizsāktais solo projekts nu nostabilizējies kā trio. Katrs no māksliniekiem ir arī mūzikas autors, producents un izpildītājs, turklāt, ar vienam no otra atšķirīgu, bet vienlīdz aizrautīgu pieeju muzicēšanai un improvizācijai.

Sākotnēji pārpasaulīgās, uz sevi projecētās tēmas R. Lota tekstos trijotnes pēdējā albumā Brighter Wounds aizstājušas dziļi personīgas – albuma materiāla tapšanas laikā Raiens piedzīvoja gan sava dēliņa piedzimšanu, gan sava tuva drauga zaudēšanu. Son Lux joprojām rada elektroniskās popmūzikas, savādnieku soul mūzikas un bezkompromisu eksperimentu pilnu jūkli, kuru ar citiem sajaukt vai kādos žanru rāmjos ievietot ir grūti.

Savulaik, ar 2008. gadā klajā nākušo albumu At War With Walls & Mazes, R. Lots pieteica Son Lux kā solo projektu. Akadēmiski skolotais mūziķis jau no sākta gala nebija mierā ar iegūtās izglītības un vispārpieņemto uzskatu uzspiestajiem ierobežojumiem un pat vienatnē savas kaudzes dažādu notāciju skiču raudzīja pārvērst digitālos orķestros.

Sekojošajos “We Are Rising” un “Lanterns” Lots, joprojām saglabājot radošo galavārdu un autorību, pieaicināja virkni viesmākslinieku un turpināja ieviest virkni jaunu skaņu. Pēdējais no minētajiem izpelnījās ne tikai sajūsmu starp klausītājiem un atzinību no kritiķiem, bet pievērsa “Son Lux” daiļradei vairākus amata brāļus un māsas. Albumā atrodamos skaņdarbus savējos semplēja (izmantoja motīvus no tiem) vairāki populārās mūzikas mākslinieki, bet Lorde dziesmu “Easy” izpildīja savos koncertos.

Son Lux sadarbojušies ar franču mākslinieku Woodkid, Mozu Samniju (Moses Sumney), Olgu Bellu (Olga Bell), yMusic” un citiem. Savulaik R. Lots kopā ar Sufjanu Stīvensu (Sufjan Stevens) un Serengeti pat nodibinājis repa, hipohopa un tautas mūzikas grupu ar nosaukumu Sisyphus.

Biļetes uz Son Lux koncertu būs nopērkamas no ceturdienas, 26. aprīļa, plkst. 12 Biļešu Serviss tīklā. Tikai pirmās 50 biļetes pieejamas par ļoti īpašu cenu – 10 EUR.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja