Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ventspilī muzicēs itāļu pianists Federiko Albanēze

Svētdien, 7. augustā, koncertzālē Latvija turnejas Before And Now Seems Infinte ietvaros uzstāsies itāļu pianists un mūzikas autors Federiko Albanēze (Federico Albanese), informēja koncerta rīkotāji.

Federiko Albanēze ir milānietis, kurš jau teju desmit gadus par mājām sauc Berlīni. Turp, meklējot dzīvīgāku mākslas vidi, kopš agras bērnības klavierspēli apguvušais mūziķis devās kopā ar dzīvesbiedri Džesiku Einaudi (Jessica Einaudi), un tur šobrīd iesakņojusies viņu ģimene. Kā daudziem tīņa gados, līdzās klavierspēlei un ik dienu veltītajām stundām tās izkopšanai Federiko radās interese par pankroku un džezu. Viņš sāka apgūt gan klarneti, gan basģitāru un muzicēt dažādās grupās, vienlaikus īpaši aizraujoties ar ambiento mūziku. Brīdi pirms došanās uz Berlīni Federiko un Džesika aizsāka arī tautas un sapņainas popmūzikas iedvesmotu radošo savienību La Blanche Alchemie. Šis īsais un koncentrētais mākslinieka radošo gaitu pārstāsts tāpēc, lai ieskicētu viņa autormūzikā sastopamo, bet reizē tikai aptuveni sagatavotu neiesvaidītu klausītāju.

"Labākie mākslinieki, kurus par tādiem uzskatu es, sevi vienmēr izaicina un neatkārtojas. Man tas allaž licies daudz iedvesmojošāk. Arī pats šoreiz gribēju vairāk nemiera savās aranžijās. Apzināti pavadošās stīgu partijas neveidot sterili tīras un "iesēdināt" fonā, kā tas pārsvarā notiek klasiskajā mūzikā. Gribēju likt pasvīst arī pārējiem mūziķiem!" runājot par šī gada sākumā klajā nākušo albumu Before And Now Seems Infinte, stāsta tā autors.

Ceturtais pilnmetrāžas studijas ieraksts, kuru klajā laidusi prominentā izdevniecība Mercury KX, ir autora refleksija par telpu, nogriezni, kas ir starp "pirms" un "tagad", starp "realitāti" un "iedomām", starp "atmiņu" un "atcerēšanos". Tvertajos mirkļos un laika zibšņos no Federiko paša pieredzētā atspīd mūsdienu klaviermūzika, pa druskai elektronikas ar smalkām norādēm uz džezu un avangarda popmūziku. Iespējams, poētiski albuma noskaņu raksturo Marsela Prusta (Marcel Proust) vārdi, ka "pagātnes atminēšanās nebūt nenozīmē atcerēties to, kāda tā bijusi".

"Jāatzīst, ka nekad mani nav iedvesmojusi mūsdienu mūzika. Iedvesmu vienmēr smeļos pagātnē un reizēm tai nav nekāda sakara ar instrumentālo mūziku. Grupas Television albums Marquee Moon ir, manuprāt, visu laiku labākais ieraksts. Kad ar kaut ko aizraujos, es vienkārši klausos mūziķos, kuri paveikuši ko satriecošu, īpaši nedomājot. Piemēram, kā krautroka kolektīvi Can un Faust. Viņi pārkāpa robežas, darīja to, ko neviens cits, un tas mani iespaido visvairāk. Tā savā mūzikā cenšos darīt arī es, un vismaz šāda veida attieksme man šķiet tik ļoti būtiska," teic Federiko Albanēze.

Uz koncertu Ventspilī Federiko ieradīsies taisnā ceļā no Padovas Itālijā. Maz gulējis, iespējams, šobrīd visas pasaules aviosatiksmē valdošā haosa iespaidots, taču sev raksturīgajā tiešumā un vienkāršībā viņš teic: "Neuztraucieties, es pie jums nokļūšu!"

Biļetes uz pianista un komponista Federiko Albanēzes koncertu Ventspilī, koncertzālē Latvija nopērkamas Biļešu paradīzes tirdzniecības tīklā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja