Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VIDEO: Liepaja Music Orchestra un Ralfs Eilands iedzīvina Veidenbauma dzeju

Liepaja Music Orchestra ar tā vadītāju Jāni Ivuškānu sadarbībā ar Ralfu Eilandu laiž klajā dziesmas Viens otru par muļķi, par nekrietnu sauc videoklipu, kura pamatā ir dumpinieciski neremdināmā dzejas gara – Eduarda Veidenbauma – dzejolis ar tādu pašu nosaukumu, informāja mūziķu pārstāvji.

Dziesma radīta īpaši muzikālā dzīvesstāsta No Veidenbauma neaizbēgsi saturam, kurš iekļauts programmas Skolas soma ietvaros un virtuāli apceļojis jau pusi Latvijas, raisot intrigu jauniešu vidū un izgaismojot autobiogrāfiskas nianses dzejnieka dzīvē un daiļradē.

Dziesmas mūziku sarakstījis dziedātājs Ralfs Eilands kopā ar trompetistu, aranžētāju, komponistu un Liepaja Music Orchestra vadītāju Jāni Ivuškānu, muzikālajā noskaņā precīzi ilustrējot dumpinieciskumu, ironiju un jaunības maksimālisma garu, kas iespējams bijis raksturīgs arī pašam dzejniekam.

Videoklips tapis vēju pilsētā Liepājā, veidojot vēl nebijušus sasaistes krustpunktus starp kultūrvēsturiskajām vērtībām (E. Veidenbauma dzeja, Liepājas vēsturiskās ēkas, lokācijas) un šodienas muzikālās kultūras stilistiku - Ralfa Eilanda un Jāņa Ivuškāna mūzikā.

Dziesmas vēstījums pauž ļoti raksturīgu E. Veidenbauma dzejas noskaņas intonāciju, kurā, lavierējot starp ironiju, nolemtību un ne vienmēr visiem ērtu, taču bieži vien acīmredzamu patiesību tiek sacīts: "Viens otru par muļķi, par nekrietnu sauc, Kas gudris, kas labs, to nezin neviens: Pa tumsību domas un spriedumi brauc, Un gals ir ikkatram tik ievadījiens. Kas zin, vai prātīgāks nava tas vīrs, Kas ierasto mēru pie lietām tik liek: Viss dabā ir sajaukts, nekas tur nav tīrs, Ar paviršu lielumu mērīts tiek viss.(...)"

Dziesmas skaņas ierakstā piedalījušies: Ralfs Eilands, Jānis Ivuškāns (trompete) un Liepaja Music Orchestra mūziķi: Annija Endija Kolerta (vijole), Terēze Dārta Balode (vijole), Helēna Eglīte (vijole), Ritvars Garoza (taustiņinstrumenti), Mārtiņš Zālīte (bass), Pauls Ķierpe (sitaminstrumenti), Ingus Novicāns (mežrags). Skaņas režija – Dainis Meļņiks.

Videoklipa scenārija autori – Ralfs Eilands un Ieva Dzintare, video risinājumi - OHM.LV. Dziesmas un videoklipa producenti – Liepaja Music sadarbībā ar GingerCat.

Dziesma drīzumā būs pieejama visos straumēšanas un lejupielādes servisos visā pasaulē, tostarp iTunes, Spotify, Deezer, Amazon, Apple Music u.c.

Videoklips tapis pateicoties Liepājas Kultūras pārvaldes finansiālam atbalstam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja