Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Vidzemes koncertzālē notiks Aurēlijas Šimkus klavierdarba pirmatskaņojums

Sestdien, 21. februārī, plkst. 19 Vidzemes koncertzālē Cēsis uzstāsies jaunā, bet Eiropā jau atzinību guvusī latviešu pianiste Aurēlija Šimkus. Koncertā izskanēs arī viņas klavierdarba _Three Summer Days Of The Fourteenth Year _pirmatskaņojums, informēja koncertzāles pārstāve Sanita Ozoliņa.

Koncerta programmā: Ilonas Breģes un Albana Berga klaviersonātes, Aleksandra Skrjabina etīdes, kā arī Johana Sebastiāna Baha Kapričo mīļotā brāļa aizbraukšanai un Ferručo Buzoni Variācija par Šopēna prelūdijas dominorā tēmu. Pirmatskaņojumu Latvijā piedzīvos Aurēlijas Šimkus Three Summer Days Of The Fourteenth Year.

Aurēlija Šimkus stāsta: "Šī būs ļoti īpaša programma, kuru dzirdēt varēs tikai Vidzemes koncertzālē Cēsis. Spēlēšu tādu mūziku, kas man izdodas visdabiskāk: Albana Berga pirmo opusu - Sonāti klavierēm. A.Bergu jūtu radniecīgu manai domāšanai, līdzīgi kā Aleksandru Skrjabinu, arī viņa mūzika skanēs koncertā, proti, viņa vēlīnais opuss Trīs Etīdes op.56. Vēl bez 20. gadsimta mūzikas skanēs arī Bahs, kurš bijis lielisks improvizators, lielākā daļa no viņa darbiem ir radušies tieši no improvizācijām, līdz ar to, arī viņa domāšana man ir īpaši tuva un radniecīga. Atskaņošu arī savu kompozīciju Three Summer Days Of The Fourteenth Year jeb Trīs četrpadsmitā gada vasaras dienas. Koncerta noslēgumā atskaņošu itāļu komponista Feručo Buzoni Variācijas par Šopēna prelūdijas tēmu, kas ir īsts koncerta noslēguma skaņdarbs, spožs, krāšņs, bet tomēr saturīgs."

Jaunās pianistes starptautiskā karjera beidzamo gadu laikā vēršas plašumā. 2013. gadā Aurēlija ieguva III vietu 11. starptautiskajā KlavierOlymp pianistu konkursā, un klajā nāca mākslinieces pirmais albums Scherzo, kurā skan Bēthovena, Lista un Šūmaņa mūzika. 2014. gadā viņa uzstājās Interlākenes (Šveicē) un Kisingenaes (Vācija) festivālos, kā arī kļuva par Dortmundes Mocarta biedrības stipendiāti, un tas ļāva Aurēlijai kopā ar slaveno Anglijas kamerorķestri Stefānijas Gonlijas vadībā muzicēt Dortmundes Konzerthaus Mocarta mūzikas rīta koncertu ciklā (Mozart Matineen).

Biļetes var iegādāties koncertzāles kasē, kā arī Biļešu Paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja