Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Vijolniece Baiba Skride uzstāsies kamermūzikas koncertā Briselē

Pirmdien, 15. jūnijā, Briseles Karaliskajā konservatorijā uzstāsies izcilā latviešu vijolniece Baiba Skride, informēja Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts.

Koncerta programmā Baiba Skride mūzikas brīžus vadīs kopā ar izciliem izpildītājmāksliniekiem – uz skatuves latviešu vijolniecei pievienosies bulgāru vijolniece Gergana Gergova, austrāliešu altists Brets Dīns, vācu altists Nilss Menkemeiers un vācu čellists Albans Gerhards.

Koncertā skanēs Volfganga Amadeja Mocarta un Johannesa Brāmsa stīgu kvinteti, kā arī skaņdarbs Epitaphs no Breta Dīna daiļrades. Tas veltīts pieciem viņa draugiem, kas aizgājuši mūžībā viena gada laikā.

Šo pašu programmu kameransamblis jūnijā atskaņos vairākās Vācijas pilsētās – Bādkisingenē, Esenē, Kempenē, Kosfeldā, Neimarktā un Štrālzundē –, kā arī slavenajā Londonas Vigmora zālē.

Baiba Skride (1981), kuras vijoļspēli kritiķi salīdzina ar dabas balsi, ir viena no pasaulē pazīstamākajām latviešu mūziķēm. Šobrīd viņa dzīvo Vācijas pilsētā Hamburgā un regulāri iepriecina klausītājus visā pasaulē. Skrides vārds kļuvis pazīstams visā pasaulē pēc viņas uzvaras Karalienes Elizabetes konkursā Briselē 2001. gadā. Kaut gan šajā vijolnieku konkursā rīdzinieki uzvarējuši jau 1967. gadā (Filips Hiršhorns ieguva pirmo, bet Gidons Krēmers – otro vietu), Baibas Skrides Grand Prix aizvien šķiet brīnums un nozīmīgs notikums latviešu izpildītājmākslinieku dzīvē.
Vijolniece Baiba Skride dzimusi mūziķu ģimenē Rīgā un sākusi mācības mūzikas skolā jau četru gadu vecumā. Studējusi Rostokas Mūzikas un teātra konservatorijā, uzstājusies kopā ar pasaulslaveniem orķestriem Eiropā, Japānā, Austrālijā un ASV, tāpat muzicējusi ansambļos kopā ar vijolnieku Gidonu Krēmeru, altisti Izabellu van Koilenu, čellisti Solu Gabetu un citiem izciliem māksliniekiem. Vijolniece arī sniedz kamermūzikas koncertus kopā ar savu māsu, pianisti Laumu Skridi. Baiba pašlaik spēlē 1734. gadā būvētu Stradivari vijoli, ko viņai laipni ļāvis lietot Gidons Krēmers.

Baibas Skrides un draugu koncerts Briselē ir viens no noslēdzošajiem Latvijas prezidentūras ES Padomē kultūras programmas pasākumiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja