Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Visu mīlētāju dienā tiešraidē no koncertzāles Lielais dzintars izskanēs romantisks džeza mūzikas koncerts

Visu mīlētāju dienā, kad amerikāņi nosūta miljardiem pastkartīšu, itāļi viens otram dāvā saldumus, japāņi sacenšas par skaļāko atzīšanos mīlestībā, bet francūži viens otram velta mīlestības vēstules, Liepājas koncertzāle aicina saviem mīļotajiem dāvāt dārgāko — kopā pavadītu laiku. 14. februārī plkst. 18 vakarā tiešraidē no koncertzāles Lielais dzintars izskanēs romantisks džeza mūzikas koncerts, kurā Kristapa Vanadziņa trio atskaņos programmu no gaidāmā albuma Mīlestības dārzs ir aizaudzis, informēja koncertzāles pārstāvji.

Kristapa Vanadziņa trio jaunās programmas vēstījums ir par dzīves lielajiem un maģiskajiem notikumiem – mīlestību, visuma likumiem un Dieva mīlestību pāri visam. Tie ir Kristapa Vanadziņa oriģināldarbi, kas tapuši vairāku gadu garumā. Jaunās koncertprogrammas vinila plate The Love Garden has Overgrown (Mīlestības dārzs ir aizaudzis) tiks izdota neatkarīgās džeza un improvizētās mūzikas izdevniecības Jersika Records paspārnē un tās prezentācija norisināsies 2021. gada pavasarī. 

"Dzīvesprieks - tā ir enerģija, ko vari radīt pats. Man šķiet, ka mūzikai vajag cilvēku aizraut, iepriecināt. Tas ir mans piegājiens mākslā - radīt prieku!" par paša radīto mūziku saka pianists un komponists Kristaps Vanadziņš.

Kristapa Vanadziņa trio sastāvā muzicē vieni no mūslaiku Latvijas spilgtākajiem džeza mūzikas pārstāvjiem – komponists un pianists Kristaps Vanadziņš, sitaminstrumentālists Rūdolfs Dankfelds un kontrabasists Jānis Rubiks. Mūziķu paustās filozofijas trīs fundamentālie stūrakmeņi ir saspēle, kompozīcija un radīšana, kas kalpo par pamatu ansambļa individualitātei un kopējai idejai. Trio izceļas ar dzidru un niansētu skaņu, kas mijas ar tradicionālajiem saspēles paņēmieniem (swing, afro-influence) un Jaunās pasaules vēsmām (rubato, akadēmiskā un Skandināvu mūzika). Mūzikā atrodama gan kreolu, gan Āfrikas un vudū ietekme, kas tiek jaukta ar Eiropas impresionismu, Skandināvu un mūziķu pašu izcelsmes vietas skanējumu un tradicionālo mūziku. 

Kultūras žurnālists un apskatnieks Edgars Raginskis uzsver: "Kristapa Vanadziņa vadītā trio mūzikā saplūduši vairāki žanri un tā spēlētajās kompozīcijās saklausāmi neparasti harmoniski risinājumi un radošas novitātes."

Raksturīgi koncertsērijai Personīgi autorvakaru pavadīs mūziķu stāsti par iedvesmas avotiem skaņdarbu tapšanā un dzīvi mūzikā.

Tiešraides biļetes cena vienai mājsaimniecībai - 3 eiro iepriekšpārdošanā, 5 eiro pasākuma dienā. Iegādājoties biļeti, pircējs saņems tiešraides kodu, kuru varēs izmantot, lai skatītos koncertu. Tiešraidi varēs vērot _Biļešu paradīzes_ vai Lielā dzintara mājaslapā, uzspiežot uz koncerta nosaukuma.

Koncertu ar Liepājas pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu rīko SIA Lielais dzintars.  

Vairāk: www.lielaisdzintars.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja