Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Žans Mišels Žārs izveido muzikālo pavadījumu izstādei Amazônia

Elektroniskās mūzikas pionieris Žans Mišels Žārs (Jean-Michel Jarre) sacerējis un ierakstījis 52 minūšu muzikālu pavadījumu slavenā fotogrāfa un filmu veidotāja Sebastiao Salgado (Sebastião Salgado) projektam Amazônia. Izstādei sacerētā mūzika straumēšanas platformās būs pieejama no 7. aprīļa, informēja Sony Music pārstāvji.

Amazônia ir visaptveroša izstāde, kas koncentrējas uz Brazīlijas Amazoni un ietver vairāk nekā 200 Salgado fotogrāfiju un filmu, tostarp pamatiedzīvotāju viedokļus par viņu kultūras un vides saglabāšanas nepieciešamību. Sešu gadu laikā Selgado apceļoja Amazones reģionu  -  mežus, upes, kalnus, satika vietējos iedzīvotājus un lielākā daļa no izstādes darbiem būs pirmo reizi apskatāma publiski. Izstāde aicina skatīties, klausīties un domāt par bioloģiskās daudzveidības nākotni un cilvēku vietu pasaulē.

Žana Mišela Žāra muzikālais pavadījums ir simfoniskā pasaule, kas izstādes apmeklētājus ievedīs meža skaņās. Izmantojot elektronisko un orķestra instrumentu sajaukumu ar citām reālām dabas skaņām, partitūra ir ierakstīta arī binaurālā audio. Digitāli gan standarta, gan binaurālais audio būs pieejami no 7. aprīļa, savukārt CD un plates formātā – no 9. aprīļa.

"Es vēlējos izvairīties no etnomuzikoloģiskās pieejas jeb fona mūzikas radīšanas. Tādēļ es izdomāju sava veida rīkkasti, kurā apvienoju orķestra un elektroniskās mūzikas elementus, kas paredzēti dabisko skaņu tembra atveidošanai, kam pievienoju dabas skaņas un visbeidzot etniskos avotus (balsis, dziesmas un instrumentus) no Ženēvas Etnogrāfiskā muzeja skaņu arhīva. Es pievērsos Amazonei ar cieņu, poētiskā un impresionistiskā veidā. Man bija svarīgi atgriezties pie dabas skaņu orķestrēšanas principiem, strādāt ar skaņām, kas nejauši seko viena otrai, bet kas var radīt harmoniju vai disonansi. Un kā jebkurā simfonijā, darbā ir gan skaidrības, gan spriedzes brīži," stāsta Žans Mišels Žārs.

Izstāde Amazônia tiks atklāta Parīzes filharmonijā 7. aprīlī un apceļos vairākas pasaules pilsētas – San Paulu, Riodežaneiro, Romu un Londonu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja