Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Zemes dziesmas un viss ap fūgu. Kremerata Baltica svin jubileju festivālā Dzintaru koncertzālē

Kamerorķestra Kremerata Baltica festivāls Zemes dziesmas Dzintaru koncertzālē no 9. līdz 11. septembrim turpina orķestra pastāvēšanas 25. un Gidona Krēmera 75. jubilejas gadu.

Trijos koncertos klausīsimies skaņdarbus no programmām All Around Fugue un Cits Ziemas ceļš, kurā pieci komponisti rakstījuši savus veltījumus Kremerata Baltica 25. gadadienai. Gaidāmi arī Krista Auznieka un Ilonas Breģes jaundarbu pirmatskaņojumi, kā arī Gustava Mālera Dziesma par zemi.

Festivāla atklāšanas koncertā Gidons Krēmers un mūsu laikmeta dižgari 9. septembrī plkst. 19.30 skanēs Pētera Plakida Musica Jubilata ar vijolnieka Džeralda Bidvas solo, Valentīna Silvestrova The Messenger, Parīzē dzīvojošā krievu komponista Aleksandra Raskatova There stīgu sekstetam, kā arī Dmitrija Šostakoviča Kamersimfonija jeb Astotā stīgu kvarteta pārlikums kamerorķestrim. Koncerta otrajā daļā – skaņdarbi no Gidona Krēmera iniciētā, Kremerata Baltica 25. jubilejai veltītā cikla Cits Ziemas ceļš, kurā orķestrim tuvie komponisti Raminta Šerkšnīte, Aleksandrs Raskatovs, Viktors Kisins, Georgijs Osokins un Leonīds Desjatņikovs reflektējuši par kādu no Franča Šūberta cikla Ziemas ceļš dziesmām.

Festivāla otrajā dienā, 10. septembrī, Gidons Krēmers uzstāsies kopā ar Kremerata Lettonica – Kremerata Baltica mūziķiem tieši no Latvijas. Programmas All Around Fugue uzmanības centrā ir polifonijas augstākā forma – fūga kā daudzdimensionāls muzikālās domāšanas veids Johana Sebastiāna Baha, Volfganga Amadeja Mocarta, Roberta Šūmaņa, Fēliksa Mendelszona, Albāna Berga, Astora Pjacollas un Viktora Kisina daiļradē.

Kremerata Baltica festivāla izskaņā Dzintaros 11. septembrī plkst. 18.00 koncertā Krēmers, Mālers un baltieši azerbaidžāņu diriģenta Fuada Ibrahimova vadībā līdzās latviešu un lietuviešu laikmetīgajai mūzikai izskanēs pirmās piecas daļas no Gustava Mālera simfonijas – kantātes Dziesma par zemi diviem solistiem un orķestrim. Koncertā uzstāsies daudz solistu: vijolnieks Gidons Krēmers, Kremerata Baltica mūziķi Stella Zaķe (vijole), Magdalēna Ceple (čells), Andrejs Puškarevs (sitaminstrumenti), pianists Georgijs Osokins, flautiste Anete Toča, igauņu fagotists Pēters Sarrapū, kā arī Latvijas Nacionālās operas solisti Mihails Čuļpajevs (tenors) un Kalvis Kalniņš (baritons). Pirmatskaņojumu piedzīvos orķestra jubilejai veltītais Ilonas Breģes sestais Rīgas koncerts flautai, fagotam, vijolei un stīgām un Krista Auznieka jaundarbs Burning par mīlestības spēku. Raminta Šerkšnīte skaņdarbā …This Too Shall Pass…. apcerējusi laika nepastāvību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja