Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ditas Rietumas kino izlase: 20. IX – 26. IX

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas

Jelgava '94

Režisors Jānis Ābele. Lomās Bruno Bitenieks, Ieva Puķe, Andris Keišs, Guna Zariņa u. c. 

Jaunā režisora Jāņa Ābeles filma Jelgava '94 atklāj latviešu filmu pirmizrāžu sezonu. Šis, pat ja nav ideāls, tomēr ir intriģējošs darbs. Tā pamatā ir bestsellera statusu ieguvusī Jāņa Joņeva grāmata. No režisora var sagaidīt filmu, kas uzrunās viņa vienaudžus divdesmitgadniekus un, cerams, arī paaudzi, kuras agrīnā jaunība pagājusi 90. gados, kad Latviju plosīja mežonīgā kapitālisma skarbie vēji. Filma sola "zudušā laika meklējumus" un satikšanos ar jauniem, neprofesionāliem galveno lomu tēlotājiem. Laikmeta faktūras inscenējums mani pārliecināja.

 

Uz zvaigznēm

@@@@

Režisors Džeimss Grejs. Lomās Breds Pits, Līva Tailere u. c.

Tikko Venēcijas festivālā pirmizrādītā filma bija viens no tiem konkursa darbiem, kam tika pievērsta pastiprināta uzmanība gan aktiera Breda Pita (viņš arī filmas producents), gan režisora Džeimsa Greja dēļ. Džeimss Grejs līdz šim ir uzņēmis pamatīgas psiholoģiskās drāmas, kuru darbība risinās visdažādākajā vidē. Pie kosmosa tēmas un fantastikas žanra elementiem viņš ķēries pirmo reizi – rezultātā ir tapis komplicēts tēva un dēla attiecību dramaturģijā balstīts stāsts, no kura nevajadzētu gaidīt Holivudas izklaidi, bet gan nopietnas drāmas kvalitātes.

 

Rembo. Pēdējās asinis

@@@

Režisors Adrians Grunbergs. Lomās Silvestrs Stallone, Iveta Monreāla u. c.

Filma Silvestra Stallones cienītājiem un kinovēstures interesentiem. Ir iemesls atsvaidzināt četras iepriekšējās filmas par Rembo, kas tapušas 1982., 1985., 1988. un 2008. gadā, un šo gremdēšanos Holivudas mačisma īsajā kursā noslēgt ar jaunāko darbu. Stallone ir piedalījies visu Rembo filmu scenārija rakstīšanā un režisējis 2008. gada filmu. Ar šo varoni aktieris ir izaudzis, kļuvis slavens un novecojis. Tā ir viena no kino unikālākajām īpašībām – tas mudina aptvert laika neatgriezenisko plūdumu. Stallone precīzi izmanto savu pieredzes kapitālu.

 

Slava un sāpes

@@@@

Režisors Pedro Almodovars. Lomās Antonio Banderass, Penelope Krusa u. c.

Kinoteātrī Splendid Palace notiekošā festivāla Baltijas pērle piedāvājumā ir daudz skatītājam draudzīgu filmu. Viena no tām ir Pedro Almodovara drāma Slava un sāpes, kas summē režisora radošo gājumu un unikālo rokrakstu. Almodovara darbu vizualitāte vienmēr ir bijusi izsmalcināta un koša. Jaunā filma piedāvā ne tikai izcilu formu, bet arī smeldzīgu, Almodovara autobiogrāfijā sakņotu vēstījumu. Tas ir stāsts par režisoru, kuru vajā atmiņas, kuram ir veselības problēmas un kurš ir pietiekami gudrs, lai uz savu dzīvi spētu paskatīties kā uz traģikomisku pieredzi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja