Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ditas Rietumas kino izlase: 8.XII - 14.XII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Brīnumu rats ****

Režisors Vudijs Allens. Lomās Keita Vinsleta, Džeimss Beluši, Džastins Timberleiks, Džūno Templa u. c.

Vudijs Allens atkal rosās – savām vairāk nekā 50 filmām 82 gadus vecais klasiķis piepulcinājis vēl vienu. Brīnumu rata darbība notiek Longailendā Ņujorkā, tās varone ir nelaimīga sieviete (Keita Vinsleta), kura kopā ar dēlu un vīru mīt dzīvoklītī ar skatu uz karuseli – ratu. Sievietes ļaušanās attiecībām ar intelektuālo, pievilcīgo pludmales uzraugu (Džastins Timberleiks) raisa viņā gan cerības, gan stresu. Darbā var atpazīt paša režisora biogrāfijas motīvus un sajust viņa saguruma pazīmes. Labākā šajā stāstā ir Keita Vinsleta, kura lomā izdzīvo kaisli un izmisumu.

Tāda ir dzīve **

Režisori Olivers Nakašs, Ēriks Toledano. Lomās Žans Pjērs Bakri, Žils Lelušs, Žans Pols Ruvs, Vensāns Makēņs, Albans Ivanovs

Francija ir valsts, kas ik gadu saražo vairāk nekā 200 filmu. Protams, ne visas no tām ir šedevri. Komēdija par izaicinājumiem pilno pasākuma rīkotāja Maksa dzīvi, kura kārtējā misija ir sarīkot izsmalcinātas kāzas greznā pilī, ir paredzamu situāciju, šķietami nejaušu varoņu un garlaicīgu klišeju piepildīta. Viss, kas kāzu laikā var noiet greizi, arī noiet greizi, taču žanra likumi liek visu šo filmlentē iemūžināto burziņu noslēgt harmoniski un cerību raisoši. Gadījuma rakstura darbs, kas visdrīzāk zibenīgi izplēnēs no atmiņas.

24 stundas, lai dzīvotu **

Režisors Braiens Smeršs. Lomās Ītans Houks, Ritgers Hauers, Pols Andersons, Laiems Kaningems, Natālija Bolta

Tradicionāli pārliecinošais aktieris Ītans Houks šajā spriedzes uzpumpētajā trillerī cīnās uz dzīvību un nāvi: vispirms ar sadomātajiem sižeta notikumiem un pavērsieniem, kas ietver gan galvenā varoņa ģimenes zaudējumu, gan viņa pēdējo uzdevumu – atriebes misiju, kuras izpildei viņam ir dota diennakts. Filma atgādina lupatdeķi, kurā samesti daudzās citās filmās redzēti fantastikas, trillera un neo noir elementi. Ītans Houks šajā cīņā zaudē – šādi eklektiski, viduvēji trilleri nav viņa stiprā puse, un varbūt tā arī labāk.

Kvadrāts ****

Režisors Rūbens Estlund s. Lomās Klāss Bangs, Dominiks Vests, Elizabete Mosa, Terijs Notari Sestdien Eiropas Kinoakadēmija piešķirs balvas labākajām filmām. Labā ziņa, ka vairākas no tām ir aktuālajā kino repertuārā (Splendid Palace). Tur joprojām rāda Rūbena Estlunda Kvadrātu, kas nominēts Eiropas Kinoakadēmijas balvai gan kā labākā Eiropas filma, gan kā labākā komēdija. Būtu pelnīti, ja šī stilistiski spožā un indīgi ironiskā satīra par Zviedrijas hierarhisko sabiedrību un laikmetīgās mākslas institūcijām 9. decembrī Berlīnē iegūtu abas balvas, kuras pievienosies jau saņemtajam Kannu festivāla Zelta palmas zaram. Ja ne abas, tad viena balva būs!  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja