Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ditas Rietumas kino izlase. 3.IX - 10.IX

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas

Roķīgā mamma ****
Režisors Džonatans Demme. Lomās Merila Strīpa, Kevins Klains, Meimija Gamere, Odra Makdonalda, Sebestjans Stens

Temperamentīga melodrāma ar komēdijas iezīmēm, kuras enerģētiskais centrs ir Merila Strīpa rokzvaigznes Rikijas lomā. Stāsta morāle gan reducējas uz vispārzināmo faktu, ka karjera (kur nu vēl rokmūzikā) un harmoniska ģimenes dzīve neiet roku rokā. Rikijas izaicinājums – uzlabot attiecības ar pašas pieaugušajiem bērniem. Rikijas meitas lomā ir Merilas Strīpas meita Meimija Gamere, savukārt filmu režisējis Džonatans Demme – būtībā klasiķis.

Ultraamerikāņi ***
Režisors Nima Nurizadehs. Lomās Džesijs Eizenbergs, Kristena Stjuarte, Tofers Greiss, Konija Britone, Tonijs Heils, Džons Legizamo

Gana stilīgs jaunums tradicionālo action filmu gūzmā – Džese Eizenbergs (Sociālais tīkls) spridzina, ticami apvienodams vidusmēra puiša un superslepkavas būtību. Filma spirdzina arī ar vitalitāti un veselīgu ironiju, un izrādās, ka visā šajā ļembastā lieliski iederas arī Kristena Stjuarte. Perfekts ir vecais, labais triks ar pannu, ko gan nevajadzētu mēģināt atkārtot.

Audience ****
Gīlguda teātra (Londona) izrādes ieraksts. Režisors Stīvens Daldrijs. Galvenajā lomā Helēna Mirena. Seanss Kino Citadele 9.IX plkst. 19

Šis nav kino, bet gan teātris, kas padarīts pieejams arī tiem, kuriem nav izdevies izbraukt no LV un redzēt Helēnas Mirenas prātam neaptveramo, absolūti virtuozo spēli teātra iestudējumā Audience, kurš vēl pavasarī uz urrā tika spēlēts Ņujorkas Brodvejā. Helēnas Mirenas varone ir karaliene Elizabete II, kuru līdz niansēm viņa bija atkodusi filmā Karaliene. Arī izrādes režisora Stīvena Daldrija saknes ir kino (Billijs Eliots, Stundas, Lasītājs u. c.).

Karstās asinis ****
Režisore Emanuela Berko. Lomās Katrīna Denēva, Sāra Forestjē, Benuā Mažimels

Šā gada Kannu kinofestivāla atklāšanas filma, ko uzņēmusi franču aktrise un režisore Emanuela Berko, ir uzrunājoša, tieša, reālistiska, pat skarba – stāsts par grūti audzināmu pusaudzi, kurš balansē uz likuma pārkāpšanas robežas, un profesionāli, tiesnesi, kuras atbildības lokā ir gan viņš, gan viņam līdzīgie. Francijas dīva Katrīna Denēva ir pārsteidzoši laba un ticama – gan lomā, gan vidē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja