Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Ditas Rietumas kino izlase. 5.II - 12.II

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas

Teorija par visu ****
Režisors Džeimss Māršs. Lomās Edijs Redmeins, Felisitija Džonsa, Čārlijs Kokss, Emilija Votsone, Deivids Tjūliss 

Cienījams biogrāfiskā žanra paraugs, kas stāsta par ģeniālā fiziķa Stīvena Hokinga dzīvi, slimību un viņa sievas ikdienas varonību. Par spīti britu aktiera Edija Redmeina titāniskajam darbam Hokinga lomā, par spīti režisora Džeimsa Mārša pieredzei dokumentālajā kino (viņš ir dokumentālās filmas Cilvēks uz virves veidotājs), šī drāma vietumis ieveļas pasalkanā holivudismā un vietumis grēko ar "laika zoba" kvalitāti. Tomēr tā pretendē uz pieciem Oskariem un ir viena no gada nozīmīgākajām britu filmām.

Jupiteras ceļš ***
Režisori Endijs Vačovskis, Lana Vačovska. Lomās Mila Kunisa, Čenings Teitems, Šons Bīns, Terijs Giljams, Edijs Redmeins.

Pēc megariskantā un daudzu amerikāņu kritiķu atspārdītā Mākoņu atlanta kādreizējie brāļi Vačovski, kas jau labu laiku kļuvuši par brāli un māsu Vačovskiem, radījuši nekaitīgu "kompromisu darbu". Tam tālu līdz kādreizējā kulta Matriksa novatorismam un arī Mākoņu atlanta kičīgajai ambiciozitātei, tā vietā seksīgie Holivudas jaunstāri – Mila Kunisa un Čenings Teitems – filmā par nākamās galaktikas valdnieces spriegajiem piedzīvojumiem. Vareni efekti un citi Holivudas prieki.

Neredzamie **
Režisors Sergejs Komarovs. Lomās Jekaterīna Guseva, Goša Kucenko, Andr ejs Merzļikins, Irina Rozanova, Pāvels Prilučnijs u. c.

Iespējams, krievu filmdari iedvesmu šai gana muļķīgu joku un "gegu" piepildītajai komēdijai par ietekmīgas sievas kompleksos iedzītu vīru Juru, kurš pēkšņi kļūst neredzams, ir smēlušies klasiskajā filmā Neredzamais cilvēks/The Invisible Man (1933). Es ieteiktu skatīties oriģinālu – tā tomēr ir klasika, nevis visai apšaubāma ampelēšanās.

Virsgaisma ****
Režisors Stīvens Doldrijs. Lomās Bils Naijs un Kerija Maligana.
Londonas teātra Wyndham‘s izrāde. Vienīgais seanss Kino Citadele – 11.II plkst. 19

Kino Citadele regulāri piedāvā ārzemju teātru izrāžu pārraides, un šīs kinoteātra aktivitātes patiesi ir slavējamas. Protams, "pārdošanas punkts" šajās izrādēs ir aktieri, kuri pazīstami ar savām filmām un lomām. Britu duets Bils Naijs un Kerija Maligana iestudējumā Virsgaisma/Skylight ir īsts zvaigžņu pāris, kas pārstāv populārāko britu kinoaktieru vecāko un jauno paaudzi. Arī stāsts – divu cilvēku, bijušo mīļāko, atkalsatikšanās – ir nospriegots un emocionāls. Novērtējiet – izrādes režisors Stīvens Doldrijs ir izcilo filmu Bilijs Eliots, Stundas u. c. autors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja