Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ditas Rietumas kino izlase. 9.IV - 16.IV

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas

Draivs ****
Režisors Nikolass Vindings Refns. Lomās Raiens Goslings, Kerija Maligena, Braiens Krenstons, Kristīna Hendriksa u. c.

Viens no vērtīgākajiem piedāvājumiem kinoblogeru rīkotajā festivālā Spektrs (Kino Citadele līdz 13. aprīlim) ir filma Draivs, kas apvieno spēcīga žanra produkta kvalitātes ar atzīstamām autorības iezīmēm. Daudziem bija liels pārsteigums, kad dāņu režisors Nikolass Vindings-Refns ar šo būtībā neslēpti komerciālo ASV uzņemto filmu, kurā filmējušies populāri aktieri – Raiens Goslings, Kerija Maligena un citi –, 2011. gada Kannu festivālā saņēma balvu par labāko režiju.

Un vārds tapa filma ****
Festivāls – kinoforums

Ja nav, tad nav, ja ir – tad dubultā. Šodien, 9. aprīlī, startē vēl viens festivāls – kinoforums Un Vārds tapa filma, kas līdz 15. aprīlim notiek Laimīgās mākslas muzejā t/c Galleria Riga 7. stāvā. Programmā – izcili mākslas darbi ar ētisko un kristīgo dimensiju. Programmas (www.stunda.lv) zvaigznes – A. Zvjaginceva Leviatāns, Dž. M. Makdonas Golgāta, S. K. Jakobsena Lūša stundā. Tiks demonstrētas vairākas Latvijā tapušas filmas (Segvārds Vientulis, Pelikāns tuksnesī), paredzētas arī diskusijas.

Džemma Boverī ***
Režisore Anna Fontēna. Lomās Džemma Artertone, Fabriss Lukīni, Džeisons Flemings, Nīlss Šneiders u. c.

Franču režisore Anna Fontēna (Coco pirms Chanel) uzvirpinājusi idillisku, nedaudz smeldzīgu melodrāmu ar komēdijas elementiem, kuras aktieriskais mugurkauls ir britu aktrise Džemma Artertone un franču zvaigzne Fabriss Lukīni. Filma apspēlē virkni pieņēmumu par franču un britu kultūras un tradīciju atšķirībām, sajūsminās par Normandijas lauku idilli un piesauc Gistava Flobēra literāro mantojumu. Sieviešu auditorijai patiks.

Balsis *
Režisore Marjane Satrapi. Lomās Raiens Reinoldss, Džemma Artertone, Anna Kendrika u. c.

Vēl viens jaunums ar britu aktrisi Džemmu Artertoni, kaut nenoliedzami Balsu zvaigzne ir daiļais Raiens Reinoldss. Viņa identitātes meklējumi ir summējušies ar lomu kliedzoši dīvainā melnajā komēdijā par jaunekli, kurš tērzē ar savu suni un kaķi un ir gatavs pastrādāt asinsdarbus saskarsmē ar daiļā dzimuma pārstāvēm. Irāņu režisore Marjane Satrapi pasaulē kļuva pazīstama ar sociāli orientētu pilnmetrāžas animācijas filmu Persepole; šis viņas karjeras pavērsiens (filma) gan ir tuvu katastrofai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja