Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Dirty Deal Teatro būs savs dramaturgs

Dirty Deal Teatro (DDT) ir atvērta platforma jaunajiem teātra profesionāļiem – režisoriem, dramaturgiem, aktieriem, scenogrāfiem, horeogrāfiem – kurā veidot inovatīvas un laikmetīgas teātra izrādes, pirmo reizi mēģinot tās veidot kādā no DDT piedāvātajām tēmām. 2013. gada tēmu nosaukumi – _Personas kods, Okupē Rīgu un Uztveres eksperiments_.

Turklāt DDT ir pirmais teātris Latvijā, kurā strādās teātra dramaturgs, informē teātra pārstāve Aija Murāne.DDT lielai daļai izrāžu materiāls top speciāli iestudējumam, vai pat mēģinājumu procesa laikā to kopā veido visa radošā komanda, kas ir ierasta laikmetīgā teātra prakse. Tāpēc ir nepieciešams teātra dramaturgs, kas var palīdzēt un konsultēt režisoru un pārējo radošo komandu izrādes tapšanas laikā, ja nepieciešams, arī veidojot izrādes tekstu. Tādēļ DDT darbu sāks Jānis Balodis, kurš jau veidojis dramaturģiju vai arī bijis konsultants vairākām DDT izrādēm, tajā skaitā Visi mani prezidenti, kas pērn ieguva Spēlmaņu nakts balvu kā gada latviešu autora iestudējums.

"Teātra dramaturga uzdevums nav noteikt tikai vienu iespējamo veidu kā veidot izrādi, bet drīzāk uzdot jautājumus uz kuriem rast atbildes un risinājumus pirms ķerties pie izrādes veidošanas," pauž dramaturgs Jānis Balodis.

DDT 2013. gadā veidos izrāžu ciklus, kuru ietvaros taps jaunās izrādes. Ciklu tēmas ir veidotas tādēļ, ka teātris vēlas pastiprināti runāt par sociālpolitiskiem jautājumiem, par cilvēka esamību, kā arī iet ārpus tradicionālā teātra rāmjiem.

Uztveres eksperiments

Šajās izrādēs mēs cenšamies paplašināt ierasto komunikāciju ar skatītāju jeb mēģināt šķērsot ierastās komunikācijas robežas. Vēl to iespējams var saukt par jaunu formu meklēšanu, bet jebkurā gadījumā tas ir mēģinājums sniegt skatītajam jaunu teātra pieredzi.

Okupē Rīgu

Vairāk nekā pirms gada pēc Occupy Wall Street Ņujorkā aizsākās Occupy kustība visā pasaulē. Kustības mērķis ir cīņa pret sociālo un ekonomisko nevienlīdzību, korupciju, ekonomisko interešu ietekmi politikā. Šo izrāžu mērķis ir diskusija par šo problēmu esamību vai neesamību Rīgā un Latvijā. Pirmā izrāde šī cika ietvaros būs izrāde-lekcija Nacionālās attīstības plāns.

Personas kods

Izrādes pēta cilvēka iekšējo pasauli, un iekšējās pasaules attiecības ar ārpasauli. Par to, ko to kādas izmaiņas veic sevī, lai būtu. Pirmā izrāde šī cikla ietvaros būs UMKA.LV jauniestudējums Laika jautājums, kura pirmizrāde paredzēta 29. novembrī.

Tāpat tiks saglabāts izrāžu cikls TESTS, kas ir sadarbības projekts starp nevalstisko teātri Dirty Deal Teatro un Latvijas Nacionālo teātri, kura ietvaros jaunie teātra režisori veido izrādi ar Latvijas Nacionālā teātra aktieriem. Savukārt Viesistabā uzņemsim citu teātru un radošo apvienību producētos projektus un izrādes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja