Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Dirty Deal Teatro notiks jauno režisoru īsizrāžu cikls Kāpēc es naktīs neguļu

Sestdien, 24. oktobrī, plkst. 19 Dirty Deal Teatro aicina uz pirmo īsizrāžu vakaru Kāpēc es naktīs neguļu. Četru mēnešu laikā DDT iepazīstinās skatītājus ar 12 jauniem teātra režisoriem. Viņi uz problēmām pasaulē skatās drosmīgi, godīgi un atklāti. Teātra valoda ir viņu instruments, lai skatītāju uzrunātu, provocētu un liktu aizdomāties par tēmām, kas viņiem pašiem ir ārkārtīgi būtiskas un personiskas, informēja teātra pārstāvji.

Cikls Kāpēc es naktīs neguļu ļaus ielūkoties divdesmitgadnieku pasaulē, ieraudzīt, kas viņus uztrauc, urda un neliek mieru. Dirty Deal Teatro dod iespēju jaunajiem skatuves māksliniekiem reaģēt uz viņiem nozīmīgo, sāpīgo un aktuālo un publiski runāt par to savās izrādēs.

No oktobra līdz janvārim četros īsizrāžu vakaros ikvienam būs iespēja iepazīt jaunos režisorus - Henriju Arāju, Endīni Bērziņu, Ilzi Bloku, Robertu Dauburu, Elīzu Dombrovsku, Mārtiņu Gūtmani, Annu Klišāni, Klāvu Kristapu Košinu, Jurģi Lūsi, Sabīni Ozoliņu, Andri Zeļonku, Mārtiņu Zvirbuli, kuri šobrīd studē teātra režiju 4. kursā Latvijas Kultūras akadēmijā. Mākslinieku mentors ir Dirty Deal Teatro dramaturgs Jānis Balodis.

Katrs cikla Kāpēc es naktīs neguļu vakars sastāvēs no trim īsizrādēm vai performatīviem notikumiem, kas noslēgsies ar sarunu starp skatītāju un māksliniekiem, rosinot domāt un diskutēt par aktualizētajām problēmām, notikumiem un pieredzēm. Diskusiju vadīs blogeris un aktīvists Ņikita Trojanskis.

Uz pirmo īsizrāžu vakaru Dirty Deal Teatro 24.oktobrī plkst. 19 aicina Endīne Bērziņa, Roberts Dauburs un Mārtiņš Gūtmanis.

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.


Teātra atbalstītāji: Valsts kultūrkapitāla fonds, Latvijas Jaunā teātra institūts, Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejs, Vivacolor, Kokmuižas alus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja