Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Mazo jautājumu biedrība cīnās ar uzmācīgiem jautājumiem Dirty Deal Teatro

Vai dot roku sveicienam, ja tikko esi iznācis no publiskās tualetes un rokas vēl mitras? Ko darīt, ja esi atvadījies no pazīstama cilvēka, bet pēc mirkļa viņu satiec un kāds gabaliņš jāiet kopā? Uz šādiem un vēl mazākiem jautājumiem atbildi meklēs anonīmā Mazo jautājumu biedrība, kuras dalībnieki, atzinuši savu atkarību, ir gatavi mesties cīņā un ar savdabīgām terapijas metodēm nonākt pie lielās atbildes. Meklēt atbildi sevī, paskatīties uz situāciju no malas... Galu galā tas jau sāk robežoties ar sektantismu. Taču izeja ir!

Bet vispār - tas ir tikai teātris. Dirty Deal Teatro 24. martā, plkst. 19 notiek izrādes Mazie jautājumi pirmizrāde. Režisors un dramaturgs Andris Kalnozols pirms tās ir ļoti aizņemts. Viņš ir "divi vienā", pat "trīs vienā". Režisors ar papīriem. Kā režisors viņš debitēja Dirty Deal Teatro ar izrādi Labākais cilvēks Tahkurannā, kas šoruden ieguva galveno balvu Latvijas Kultūras akadēmijas jauno režisoru festivālā Patriarha rudens kā spilgtākais iestudējums. Šī izrāde ir viņa maģistra darbs režijā. Līdz tam viņš aktīvi strādāja radošajā apvienībā Umka.lv, kas Latvijā pazīstama ar humoristiskām un savdabīgām leļļu teātra izrādēm pieaugušajiem. Bet vispār jau A. Kalnozols ir studējis aktiermākslu, tāpēc varbūt arī tik ļoti saprot radošo procesu un mēģinājumos bieži vien saka: "Mēs darīsim tā un tā", bet aktieri pretī saka, ka darīs jau viņi. Radošā komanda, kas tieksies apkopot pašus mazākos un šķietami nenozīmīgākos jautājumus, lai nonāktu pie lielās atbildes, ir pārbaudīta kopīgos projektos jau agrāk. Mazo jautājumu biedrībā darbosies Ivars Krasts, Jurģis Spulenieks, Kristaps Ķeselis, Andrejs Možeiko, Aleksandrs Radzevičs. "Neesmu bargais režisors. Radām izrādi kopā. Galvenais ir uztrāpīt radošo dzirksti," savu darba stilu raksturo A. Kalnozols.

"Esmu autodidakts dramaturgs," saka A. Kalnozols. Šī nebūt nav viņa pirmā luga. Rakstīšana viņam ir ļoti tuva nodarbe. Pirms tam tapuši teksti izrādēm Umka.lv, Liepājas teātrī. Taču viss sācies ar dzeju. "Tas bija skolas laikā. Esmu piedalījies jauno autoru semināros, nometnē Aicinājums," stāsta Andris un uzreiz piebilst, ka tagad dzejoļus gan vairs nerakstot, jo tas piestāv līdz 18 gadu vecumam. Tagad - proza. Vasara solās būs radoša. Andris ieplānojis uzrakstīt divas lugas. "Galvā jau ir sižets, atliek atrast laiku rakstīšanai."

Kurš mazais jautājums Andri pašu visvairāk uztrauc? Mazliet padomājis, viņš atbild: "Kā pareizi aiziet no viesībām, kā atvadīties - no visiem, no tā, kurš uzaicinājis, varbūt vispār neatvadīties?" Viņa paša metode - klusiņām aizslīdēt prom, tā īsti "atā!" nevienam nepasakot.

Izrādes 24. un 31. martā, 26. un 29. aprīlī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja