Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Annijai Kopštālei lauri starptautiskā baleta konkursā Francijā

Rīgas horeogrāfijas vidusskolas III kursa audzēkne Annija Kopštāle ieguvusi 3. vietu XXIII Starptautiskajā klasiskās dejas konkursā Grassē Francijā. Šajā konkursā ("XXIIIe Concoursinternationale de danse classique de Grasse") no 29. līdz 31. oktobrim varēja piedalīties tikai tie dejotāji, kuri bija līderi konkursā Zviedrijā, kas Falunas pilsētā notika pirms pusgada. Tāpēc konkurss Grassē pēc būtības bija ilgāka laikposma sacensību fināls. Annijai Kopštālei iespēja sacensties konkursā Grassē bija balva par maijā Zviedrijā gūtajiem panākumiem.

Konkursā Grassē septiņās vecuma un līmeņa grupās sacentās 112 dalībnieki no Francijas, Beļģijas, Šveices, Anglijas, Itālijas, Zviedrijas, Somijas, Norvēģijas, Argentīnas, Kanādas, Lietuvas un Latvijas. "Annija Kopštāle piedalījās tā sauktajā "pirmsprofesionāļu grupā, kuri mācās valsts baletskolās un jau ir uz profesionālās skatuves mākslinieka karjeras sākuma sliekšņa. Pretendenti šajā grupā bija 15 līdz 18 gadus un konkurss norisinājās trīs kārtās. Annija dejoja Gamzati variāciju no l. Minkusa baleta "Bajadēra,  Odīlijas variāciju no P.Čaikovska baleta "Gulbju ezers" un Karmenas variāciju no Ž. Bizē – R. Ščedrina baleta "Karmena". Vērtēja ne tikai baletnumurus, bet arī klasiskā baleta treniņstundu, kura notika uz skatuves Grases pilsētas teātrī: katram uz treniņtērpa numurs" stāsta A. Kopštāles skolotāja Indra Lapšina.  

Annijai Kopštālei ir 18 gadi un viņa mācās Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas pēdējā kursā — t.i. izlaiduma klasē. Šis viņai bija jau trešais veiksmīgais starptautiskais konkurss pēdējo divu gadu laikā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja