Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ar Alvja Hermaņa izrādi Gorbačovs atgriežas Zelta maska Latvijā

Trīs baleta un trīs teātra izrādes, savs iestudējums bērniem, kinoskates, meistarklases, diskusijas, radošās tikšanās… Uz skatuves Jevgēnijs Mironovs, Čulpana Hamatova, Ksenija Rapoporta, Ingeborga Dapkunaite, Igors Gordins, Vitālijs Kiščenko, Venjamins Smehovs un citi slaveni aktieri… Vairāk nekā divas nedēļas – no 7. līdz 22. oktobrim – Rīgā, Ventspilī un Liepājā norisināsies piecpadsmitais festivāls Zelta maska Latvijā.

Festivāls, kurš pārcelts no 2020. gada rudens, nav zaudējis nevienu no  jubilejas gada afišas izrādēm, tā programma ir pat paplašināta: Latvijas publikai tagad būs iespēja noskatīties arī 2020./2021. gada Maskavas teātra sezonas galveno hitu – Alvja Hermaņa iestudēto Nāciju teātra izrādi Gorbačovs. 

Šāgada Zelta maskas Latvijā programma atspoguļo visu plašo teātra mākslas spektru, kas priecējis festivāla skatītājus kopš 2006. gada. Tajā rasta vieta baleta klasikai (Leonīda Jakobsona Sanktpēterburgas baleta teātra Dons Kihots) un laikmetīgajai horeogrāfijai (teātra Balets Maskava izrāde Deju grīda), talantīgam kanonisku tekstu lasījumam  (Mirušās dvēseles Ļesosibirskas teātra Poisk iestudējumā), mūsdienu dramaturģijai (Nāciju teātra Irānas konference un Gorbačovs), bērnu teātrim (Sanktpēterburgas teātra Subbota Caciki iet uz skolu). Neviena izrāde festivālā programmā nav iekļauta nejauši – katrs iestudējums izpelnījies Krievijas Nacionālās teātra balvas ekspertu atzinību, un tos ir izvēlējusies Zelta maskas Latvijā ekspertu padome.  

Festivālā tiks sveikts latviešu scenogrāfs Andris Freibergs, kuram 2021. gadā tika piešķirta Zelta maskas speciālbalva Par izcilu ieguldījumu teātra mākslas attīstībā, kā arī varēs pievienoties vērienīgajai programmai Zelta maska kinoteātrī, kurā  varēs redzēt  Urālu Operas un baleta teātra baletu Romeo un Džuljeta.

Festivāla programma pieejama festivāla mājaslapā www.goldenmask.lv

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs, kā arī www.bilesuparadize.lv. Festivālā rīkotāji arī atgādina, ka visas 2020. gadā iegādātās biļetes ir derīgas.

Par godu savai 15 gadu jubilejai Zelta maska Latvijā izsludina 15 dienu ilgu atlaižu sezonu – no 20. septembrim līdz 4. oktobrim biļetes uz festivāla izrādēm būs nopērkamas par 15 procentiem lētāk! 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja