Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Dailes teātra aktieriem pretenzijas pret Džilindžeru

Dailes teātra aktieru pārstāvji trešdien teātra direktoram izteikuši pretenzijas pret teātra māksliniecisko vadītāju Dž. Dž. Džilindžeru, un teātra direktors Andris Vītols aģentūrai LETA apstiprināja, ka pagaidām neizslēdz pat Džilindžera atlaišanu, lai gan runājis ar viņu par to vēl neesot.

Arī aģentūrai LETA trešdien neizdevās sazināties ar pašu Džilindžeru. Savukārt Vītols pastāstīja, ka trešdien notika Dailes teātra aktieru sapulce pēc kuras pie direktora ieradās aktieru pārstāvji un izteica pretenzijas, kas saistītas "tieši ar Džilindžeru". Vītols gan pagaidām atteicās šīs pretenzijas izklāstīt sīkāk, aizbildinoties, ka "tā ir Dailes teātra iekšēja lieta".

Viņš sacīja, ka ar iesaistītajām pusēm veiks pārrunas un saņemtās sūdzības izrunās ar pašu māksliniecisko vadītāju. "Šobrīd neizslēdzu nevienu variantu. Iespējams pārrunu ceļā izdosies atrisināt, bet neizslēdzu iespēju arī Džilindžeru atlaist," sacīja teātra direktors.

Dailes teātra aktrise Rēzija Kalniņa jau 20.septembra Latvijas Televīzijas raidījumā Kultūršoks pauda sarūgtinājumu, ka 100.sezonu Lielajā zālē "naudas dēļ" teātris sāk ar Reja Kūnija komēdiju Neispējamā misija. Kalniņa atklāja, ka jautājusi izrādes režisoram un teātra mākslinieciskajam vadītājam Džilindžeram, kāds ir izrādes virsuzdevums. Saņemtā atbilde bijusi, ka teātrim nepieciešama nauda.

"Mani uztrauc tas, ka ļoti daudzos manos kolēģos, ir šis - palikt vai aiziet, būt vai nebūt," pauda aktrise. Tāpat viņa atzina, ka vairs "nespēj klusēt, jo sirds ir pilna".

Džilindžers raidījumā sacīja, ka repertuāra izvēli pamato ar komēdijas žanra popularitāti. "Tā kā esam dramatiskais teātris, dabīgi, ka mums ir jārēķinās ar skatītāju interesi," raidījumā stāstīja Džilindžers. "Ņemot vērā, ka valsts dotē 41% no mūsu kopējā budžeta, pārējais ir jānopelna un skatītāju interese par komēdiju ir milzīga," skaidroja Džilindžers.

Viņš uzsvēra, ka pārdoti esot jau 10 000 biļešu, kas pierādot repertuāra izvēles popularitāti. "Mums ir arī statistika par pēdējiem desmit gadiem - iepriekšējās Kūnija komēdijas nopelnīja apmēram miljonu, bet, lai varētu uzaicināt pēc iespējas spēcīgākus Eiropas režisorus, mums tā nauda ir arī jānopelna," iepriekš televīzijai stāstīja mākslinieciskais direktors.

 

Top komentāri

Ups
U
Tas Džilis man galīgi neiet pie sirds, taču viņš Rēzijai godīgi ir pateicis, ka teātrim vajadzīga nauda. Atceros, ka pirms gadiem desmit vai vairāk tā pati Rēzija uz skatuves gorīja pliku pakaļu un čičus. Vot, kāds bija tās reizes izrādes virsuzdevums? Tagad jau vairāk pliku pakaļu no zāles neparādīs, gadi tomēr, tvirtums izbeidzies. To izrēķināšanos ar Džili kaut kā saudzīgāk varētu uzsākt. Kamēr bija jaunāks, aktrisītes rindiņā vien stāvēja.
inga
i
Dailes teātrim diemžēl jau ilgu laiku ir nevis dramatiskā teātra zīmols, bet balagāna un lētu spīguļu zīmols. Personīgi es, teātra cienītāja, vairākas reizes uzkāpusi uz grābekļa, šai iestādei metu līkumu. Es ļoti ticu, ka Dailes repertuārā IR izrādes, kuras noteikti būtu vērts redzēt, diemžēl sēnalu kalns ir tik liels, ka negribas to cilāt, lai atrastu to reto, vērtīgo graudu. Dailes problēma nav lielā zāle, Dailes problēma ir tā mākslinieciskā vadība, kas uzskata, ka sabiedrībai patīk lētas, tukšas, jēlas izpriecas, kas rosina vien zemākos instinktus.
kolhoza galvenais grāmatvedis
k
Arī es nezinu kas bija tie sabiedrības krējumi kas ļāva Rupeikam aizdžilindžēt Dailes teātri tiktāl līdzīgu plikai pēcpusei ka negribas uz to pusi vairs iet. Bet bija laiks, kad man lauķim iebraucot Rīgā pirmais bija - kas iet Dailē.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja