Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Dailes teātris mēģina panākt vienošanos ar diviem aktieriem par darba tiesisko attiecību pārtraukšanu

Dailes teātra vadība mēģina panākt vienošanos ar diviem aktieriem par darba tiesisko attiecību pārtraukšanu, aģentūrai LETA pavēstīja teātra direktors Juris Žagars.

Aprīļa beigās Žagars apstiprināja, ka teātrī notiek izmaiņas štatā un notiek pārrunas ar četriem aktieriem par darba tiesisko attiecību pārtraukšanu. "Patlaban nav papildus informācija par diviem aktieriem, kam piedāvāts vienoties par darba attiecību pārtraukšanu un kam nav atvērtas slimības lapas. Esam procesā par vienošanos vai, ja nevarēsim vienoties, par štata vietu samazinājumu," skaidroja Žagars.

Dailes teātris bija uzsācis sarunas par iespējamu darba attiecību sākšanu ar Valmieras drāmas teātra aktieriem Imantu Stradu un Elīnu Vāni. Šobrīd arī šis jautājums ir procesā, sacīja Žagars, norādot, ka pastāv cerība līdz maija beigām darba attiecības noformēt arī rakstiski.

"Uzaicinātie aktieri aizņems divas pozīcijas aktieru štatā, kas atbrīvojās, man aizejot no aktieru štata un beidzoties terminētajam darba līgumam ar aktieri Ediju Zalaku," teica teātra direktors.

Žagars uzsvēra, ka abi procesi, proti, vienošanās par darba attiecību pārtraukšanu ar četriem aktieriem un divu jaunu aktieru pieņemšanu darbā, nav savstarpēji saistīti.

Kā vēstīts, aprīlī Dailes teātris uzsāka sarunas par iespējamu darba attiecību sākšanu ar Valmieras drāmas teātra aktieriem Stradu un Vāni, lai gan paralēli tam tika vērtēta iespēja par atsevišķu teātra aktieru atlaišanu.

Aicināts atbildēt uz jautājumu, vai patiesībai atbilst izskanējusī neoficiālā informācija, ka Dailes teātris no četrdesmit aktieriem atlaidis četrus, proti, aktrises Aiju Dzērvi un Sarmīti Rubuli, kā arī aktierus Kasparu Zāli un Mārtiņu Poču, direktors norādīja, ka viņš var tikai apstiprināt, ka notiek izmaiņas teātra štatā.

Savukārt teātra mākslinieciskais direktors un režisors Viesturs Kairišs iepriekš sacīja, ka teātrī ienāk jauna vadība un tas nes līdzi arī minimālas izmaiņas personāla sastāvā.

"Cilvēciski tie nav vienkārši lēmumi un situācija nav vienkārša. Pie jebkuras jaunas vadības notiek zināma kustība aktieru ansamblī, kas nozīmē, ka teātris ir dzīvs organisms," norādīja Kairišs.

Aprīļa sākumā Dailes teātra direktors aģentūrai LETA pavēstīja, ka tiek apsvērta iespēja samazināt teātra štatu par desmit procentiem.

Vēl pirms jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 krīzes, Dailes teātra vadība veikusi "atsevišķas personāla korekcijas uz vienošanās pamata", kas bijušas plānotas iepriekš.

"Kopīgais darbinieku samazinājums nav plānots lielāks par 10%. Tā nebūs kolektīvā atlaišana. Pašreiz notiek vērtēšanas un sarunu process ar atsevišķiem tehniskā, mākslinieciskā un administrācijas personāla darbiniekiem," iepriekš skaidroja Dailes teātra direktors.

Top komentāri

Zedijs Dalaks ir dailes sārņi,
Z
no kuriem jāattīrās.
Paulas Jēger-Freiman rēgs
P
Stradam un Vānei vajadzētu NOPIETNI pārdomāt, kādās darba attiecībās stāties ar Daili un kādus noteikumus un prasības iestrādāt līgumā! (Lai abiem nesanāk tā, kā Ulmaņa valdībai 1939. gadā, kad bez apdomas aizdrāzās uz Maskavu parakstīt "savstarpējās aizsardzības un neuzbrukšanas līgumu" ar toreizējo PSRS, jo likās tas tāds prestīžs pasākums, kurā glaimojoši piedalīties.)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja