Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Dailes teātris sadarbībā ar Mūzikas akadēmiju uzņems jaunu aktieru kursu

Dailes teātris sadarbībā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju (JVLMA) gatavojas izsludināt uzņemšanu aktieru kursā ar mūzikas izglītības specializāciju, informēja teātra pārstāve Agnese Vārpiņa.

Kā atbalstītāju šādai studiju programmai Dailes teātris ir piesaistījis koksnes nozares uzņēmumu Stiga RM. Paredzēts, ka pirmos divus mācību gadus kurss studēs pēc īpaši sagatavotas tālākapmācības programmas, kas, sākot ar trešo gadu, pāries akreditētā valsts programmā, iekļaujot tajā jau nostudētos pirmos divus gadus.

Pārejas posms nepieciešams, lai šādu specifiski sagatavotu jaunu programmu aktieriem varētu sertificēt atbilstoši valsts izglītības sistēmai. Dailes teātra un JVLMA izveidotā aktieru kursa absolventiem nebūs pienākums strādāt tieši Dailes teātrī, un jaunie aktieri paši varēs brīvi izvēlēties savu turpmāko darba vietu. Paredzēts, ka pieteikšanās uz jauno studiju programmu sāksies augustā.

Tāpat, pateicoties Stiga RM līdzfinansējumam un atbalstam, tiek uzsākta arī Lielās zāles skatuves grīdas pakāpeniska nomaiņa. Tagadējā skatuves grīda savu mūžu ir godam nokalpojusi.

Uzņēmums Stiga RM ir viens no Latvijas vadošajiem koksnes nozares uzņēmumiem ar teju 20 gadu vēsturi. Uzņēmums Latvijā iegūto koksni pārstrādā produktos ar augstu pievienoto vērtību un rada mūsdienīgus, ilgtspējīgus un vērtīgus materiālus.

Stiga RM ražotnē Kuldīgā tiek ražots bērza saplāksnis, savukārt Tukumā top jauna koksnes ēveļskaidu akustisko plātņu ražotne. Savos īpašumos vairāk nekā 10 100 hektāru platībā uzņēmums veic pilnu meža apsaimniekošanas ciklu. Tāpat uzņēmums nodrošina apaļkoku pārvadājumus ar lielāko kokvedēju autoparku Baltijas un Skandināvijas valstīs.

Kā liecina Firmas.lv informācija, uzņēmums reģistrēts 2004. gadā un tā pamatkapitāls ir 1,9 miljoni eiro. Stiga RM patiesā labuma guvējs ir Andris Ramoliņš.

2020.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 23,9 miljoni eiro, bet peļņa sasniedza 1,9 miljonus eiro, savukārt 2021.gadā Stiga RM apgrozījums bija 43 miljoni eiro, bet peļņa - 9,4 miljoni eiro. 2022.gadā uzņēmuma apgrozījums sasniedza 69 miljonus eiro, bet peļņa - 20 miljonus eiro.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja