Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Daugavpils teātrī pirmizrādi piedzīvo komēdija Sniega gūstā

Svētdien, 21. janvārī, Daugavpils teātrī notika pirmizrāde komēdijai Sniega gūstā (rež. I. Lūsis) par diviem pilnīgiem pretstatiem, kurus zem viena jumta iesloga dabas stihija. Sniega gūstekņu lomās - Ivars Lūsis un Jūlija Ļaha.

Ziemas vakars, jau vairākas dienas plosās spēcīgs sniegputenis. Kamēr Patriks bauda mieru un klusumu savā vecpuiša miteklī, kāda aizdomīga būtne mērķtiecīgi lavās pāri kupenām uz viņa mājas logu gaismas pusi. Patriks pat nenojauš, ka tie ir pēdējie miera mirkļi pirms viesuļvētras vārdā Džudīte.

Izrādes pamatā ir angļu dramaturga Pītera Kviltera 2020. gadā uzrakstītā luga Snowbound, kura tapa lokdauna jeb mājsēdes laikā. Tā laika apstākļi rosināja autoru paraudzīties ar humoru uz situāciju par pret pašu gribu vienā mājā iesprostotiem cilvēkiem. Pīters Kvilters atzīmē, ka šī luga jau ir ļoti populāra Eiropā, it īpaši Itālijā, savukārt Sniega gūstā Daugavpils teātrī ir pirmais šīs lugas iestudējums Latvijā.

“Es ļoti sen meklēju lugu, kura būtu uzrakstīta ne senāk kā pirms pieciem gadiem, kura nebūtu pārblīvēta ar pārgudru didaktiku; kura būtu ļoti vienkārša, sirsnīga, dzīvi apliecinoša. Pirms gada uzdūros šādam brīnumam un neticēju savām acīm, ka šodien kāds vēl tā raksta, labā nozīmē,” stāsta režisors par lugas izvēli.

Komēdija Sniega gūstā ir aizkustinošs un negaidītiem atklājumiem bagāts stāsts par divām vientuļām sirdīm, kuras pamazām atmaigst, kamēr aiz loga plosās nežēlīgs putenis. Lai arī izrāde ir definēta kā komēdija, radošā komanda ir pārliecināta, ka skatītājus sagaida plašs emociju spektrs.

Izrādes Sniega gūstā scenogrāfs un kostīmu mākslinieks Egils Viļumovs, gaismu mākslinieks Sergejs Vasiļjevs. Izrāde latviešu valodā.

Biļetes: Daugavpils teātra kasē (654 26520), Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Nākamā izrāde – 1. martā plkst. 18.30.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja