Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Daugavpils teātrī pirmizrādi piedzīvojis Regīnas Ezeras stāstu iestudējums Pie klusiem ūdeņiem

Daugavpils teātrī 28. oktobrī pirmizrādi piedzīvoja Regīnas Ezeras stāstu iestudējums Pie klusiem ūdeņiem Lienas Šmukstes režijā, informēja teātra pārstāvji.

Tie ir četru sieviešu stāsti par nomodu un sapņiem, mīlestību un vientulību, kuri, kā atzīmē aktrises, noteikti atbalsosies sieviešu sirdīs, jo katrā no tiem ir liela varbūtība saskatīt arī savas dvēseles atspulgus.

"Tie ir stāsti par to, cik mēs esam stipras un tajā pašā laikā trauslas un dziļas kā ezera ūdens. Šie ir stāsti, kas ievelk sevī un ilgi nelaiž vaļā. Tur skumjas savijas kopā ar prieku, laime - ar nelaimi, mīlestība - ar ilgām, un cilvēku likteņi saplūst kopā kā strauti, kas satek vienā ezerā," pārdomās dalās režisore Liena Šmukste.

Kāds nopublicēts stāsts uzjunda varonēs atmiņas par notikumiem pie ezera, pie kura viņas visas kopā bija kādreiz devušās. Kāda turp devās, lai izrautos no savas ikdienas, kāda, lai izliktos, ka nekas nav mainījies, cita, lai atkal pabūtu tuvumā cilvēkam, kuru mīl. Tomēr ezera klusie ūdeņi nespēja sniegt atbildes uz visiem jautājumiem, kurus viņas sev uzdeva. Katra šajās pāris dienās klusībā izdzīvoja savu neapjausto sāpi, ar kuru tagad ir gatava padalīties.

Regīnas Ezeras stāstus šim iestudējumam dramatizējusi Agnese Rutkēviča, kura šo stāstu varones raksturo kā iekšēji trauslas, bet drosmīgas un pašpietiekamas sievietes. Dramaturģe stāsta: "Katrā cilvēkā ir tāda vieta – klusie ūdeņi. Lielākā drosme ir runāt par to, kas visvairāk sāp. Tik drosmīgas ir šo stāstu galvenās varones. Kā ūdens dzīslas. Zelta āderes."

Šis iestudējums ir neparasts ar to, ka katras varones stāsts tiek izstāstīts citā teātra telpā, līdz ar to skatītāji savā ceļojumā pa šo raksturos dažādo sieviešu likteņiem pie reizes apceļos arī teātri.

"Skatītājs nāks ciemos pie katras varones, lai uzklausītu viņas stāstu un uzzinātu, kādas emocijas un pārdzīvojumi klusībā mutuļo viņas dvēseles dzīlēs. Katrai grupai šis stāsts galā veidosies viens, bet viņi piedzīvos to dažādi, jo sāks ar citu skatpunktu," piebilst režisore.

Izrādes Pie klusiem ūdeņiem scenogrāfs ir Raimonds Vindulis, kostīmu mākslinieks – Gatis Timofejevs, gaismu mākslinieks – Sergejs Vasiļjevs. Lomās: Inese Ivulāne-Mežale, Agnese Laicāne, Maija Korkliša, Kristīne Veinšteina. Izrāde latviešu valodā.

Nākamā izrāde – 22. decembrī plkst.18.30.

Biļetes Daugavpils teātra kasē (654 26520), Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja