Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Daugavpils teātrī pirmizrādi piedzīvos Ivana Buņina Tumšās alejas

Daugavpils teātra šīs sezonas pirmais jauniestudējums gaidāms 3. oktobrī, kad pirmizrādi piedzīvos _Tumšās alejas _krievu valodā, pēc Ivana Buņina stāstu motīviem, informēja teātra pārstāve Madara Pavlovska. Režisors - Georgijs Surkovs. 

Tumšās alejas ir Ivana Buņina stāstu krājums, kas sarakstīts laika posmā no 1938. līdz 1945. gadam, pats rakstnieks to uzskatījis par savu labāko veikumu. Georgija Surkova jauniestudējuma pamatā būs septiņi stāsti - Vizītkartes, Tvaikonis Saratov, Aukstais rudens un citi.

Rakstnieka vārdiem izrāde stāstīs par to, ko bieži vien kļūdaini saucam par mīlestību - par lepnību, vēlmi iegūt sev, nespēju piedot... Ar mīlestību mēs attaisnojam izpostītas dzīves, likteņus, pilsētas. Arī varoņi attaisnojas ar mīlestību, kad ņem rokās pistoli un šauj kādam galvā. Taču mīlestība nav viņu ciešanu iemesls, viņi iet bojā tāpēc, ka viņus neviens nemīl. Tādēļ, visai iespējams, ka šie stāsti ir par NEmīlestību...

Izrāde radusies iedvesmojoties no aizvadītā teātra festivāla - laboratorijas Telpa - Daugavpils 2014, kurā jaunie teātra jomas pārstāvji strādāja ar Ivana Buņina stāstiem un piedāvāja savas intepretācijas. Jau oktobra sākumā šie stāsti būs redzami uz Daugavpils teātra lielās skatuves. 

Varoņu stāstus izdzīvos Daugavpils teātra aktieri - Žanna Lubgāne, Mihails Samodahovs, viesmāksliniece no Lietuvas Jovita Balčiunaite, Miroslavs Blakunovs, kurš, tāpat kā Georgijs Surkovs, nominēts šī gada Spēlmaņu nakts balvai - Gada jaunais mākslinieks. Režisors atzīmē, ka izrādē skanēs arī krievu romances un varētu pat teikt, ka izrāde būs gana muzikāla.Jauniestudējuma vizuālo noformējumu veidojusi scenogrāfe Dace Sloka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja