Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Daugavpils teātrī top ģimenes drāma pēc Gunāra Priedes lugas motīviem

Daugavpils teātrī 21. oktobrī notiks pirmizrāde ģimenes drāmai krievu valodā Īpaša suga, kuras pamatā ir Gunāra Priedes luga Zilā; izrādes režisors - Ivars Lūsis.

Dramaturga Gunāra Priedes pirms piecdesmit gadiem uzrakstītā luga Zilā ir viena no viņa radošajām virsotnēm, kurā paaudžu attiecību un dzīves jēgas tēmas mijas ar tautas atmiņas un identitātes jautājumiem. Savukārt laika ritējums ir tikai apliecinājis šī autora talantu un spēju smalki un niansēti atspoguļot būtisko ikdienas dzīves plūdumā. Mātes un dēla attiecības, vainas apziņa un atbildība, spēja sadzirdēt un piedot, savu sakņu apzināšanās un tālāka ceļa meklējumi – visām šīm tēmām pieskarsies izrāde Īpaša suga, liekot aizdomāties arī par rūpīgi sargājamām vērtībām, kuras nespēj pastāvēt bez zināmām pūlēm, tautā, ģimenē un katram pašam sevī.

"Šī luga ir daudzslāņaina un sarežģīta kā pati dzīve, katram tās varonim ir uzmanības vērts stāsts, tāpēc ir saistoši ik reizi atrast jaunas nianses katrā no tiem, savukārt tolaik aprakstītie identitātes un piederības meklējumi un savstarpējo attiecību sarežģītā daba pat starp šķietami tuvākajiem cilvēkiem ir pārlaicīgas tēmas," stāsta izrādes režisors Ivars Lūsis.

Izrādes darbība noris Gagrā, 20. gadsimta 70. gados, neilgi pirms jauna gada iestāšanās. Divdesmitgadīgais Juris vēl aizvien nevar pilnībā atgūties pēc traģiskas autoavārijas. Ja brīnums palīdzēs viņam piecelties kājās, noteikti visa turpmākā dzīve varētu izvērsties savādāk. Taču kā samierināties ar pagātni, ja, pašam negribot, esi kļuvis par slepkavu? Gribētos sākt visu no jauna, atrast sevi, taču vainas apziņa neatstāj. Būtu jāizrunājas ar kādu, taču tuvākais cilvēks – mamma – diez vai saprot pati sevi, bet draudzeni, kura būtu gatava uzklausīt, nelaiž pat tuvu mājas slieksnim.

Lomās: Vadims Bogdanovs, Irina Kešiševa, Jeļena Ņetjosina. Izrādes scenogrāfs ir Kristaps Skulte, kostīmu māksliniece – Jūlija Ļaha, gaismu mākslinieks – Sergejs Vasiļjevs.

Ģimenes drāmas Īpaša suga pirmizrāde notiks 21. oktobrī plkst.18.30, nākamās izrādes – 22. oktobrī plkst.18.00, 11. novembrī plkst.18.30.

Biļetes Daugavpils teātra kasē (654 26520), Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja