Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Daugavpils teātris sadarbosies ar Jevgeņija Vahtangova Maskavas Akadēmisko teātri

13. februārī, Jevgeņija Vahtangova dzimšanas dienā, Daugavpils teātra valdes priekšsēdētājs Oļegs Šapošņikovs un J. Vahtangova Maskavas Akadēmiskā teātra direktors Kirils Kroks un mākslinieciskais vadītājs Rimas Tuminas tikās Vahtangova teātrī, lai parakstītu līgumu par abu teātru turpmāko sadarbību.

Oļegs Šapošņikovs: "Sadarbība ar Vahtangova teātri ietver sevī ne tikai viesizrādes, bet arī iespēju Daugavpils teātra darbiniekiem, kuri ir saistīti ar skatuves mākslu (gaismotāji, skaņotāji, scenogrāfi u.c.), braukt pieredzes apmaiņā uz Vahtangova teātri. Ņemot vērā to, ka dažas profesijas, kuras ir šobrīd vajadzīgas teātrī, tomēr grūti pilnvērtīgi apgūt Latvijā, šī pieredzes apmaiņa ar Vahtangova teātri, kurā ir ļoti augsta līmeņa profesionālisms, kļūs par nozīmīgu soli Daugavpils teātra darbinieku profesionālā izaugsmē."

Sadarbības līguma parakstīšanas laikā Latvijas Republikas vēstnieks Krievijas Federācijā Māris Riekstiņš pauda, ka kaimiņvalstīm vajadzētu draudzēties un sadarboties kultūras jomā, jo vēsturiski tas tā ir bijis vienmēr. Neatkarīgi no situācijas vai politiskā klimata, kurš var mainīties, paliek vēsturiski sakari, kopīgas vērtības, un ir ļoti svarīgi ar kultūru to apliecināt un sajust, ka neatkarīgi no pretrunām ir ļoti daudz kopīgā un galvenais - cilvēciskā.

Abu teātru sadarbība sākas pirms J. Vahtangova Maskavas Akadēmiskā teātra simts gadu jubilejas 2021. gada novembrī. Vahtangova teātra pārstāvji ir pārliecināti, ka šī sadarbības līguma parakstīšana nākotnē sola gan latviešu, gan krievu skatītājiem ne mazums interesantu notikumu, satikšanos un atklājumu.

Oļegs Šapošņikovs piebilst: "Tas, ka šo sadarbības līgumu ir parakstījis Daugavpils teātris, nevis kāds galvaspilsētas teātris, liecina par to, ka demokrātiskā valstī neatkarīgi no tā, vai tu esi centrā vai perifērijā, ja tu ļoti vēlies kaut ko sasniegt, tad droši vien tu to vari. Laba griba, vēlme, cerība, mērķtiecība galu galā attaisnojas un vainagojas ar ļoti labiem panākumiem."

Pateicoties Daugavpils pilsētas domes atbalstam, Vahtangova teātra viesizrāžu biļetes būs pieejamas par ļoti demokrātiskām cenām. 

 

Top komentāri

kas te ko niekoties
k
Vajag uzreiz parakstīt līgumu par sadarbību ar Lielo Teātri! Lai visas balerinos var dejot uz Daugavpiles skatuvēm. Visu laiku runāja par to, kā nu tik rādīs lugas 3 valodās, visi latvieši skries skatīties. Tagad izskatās tā sadarbība tāda, ka Daugavpils Saskaņas Dome maksās no iekasēto nodokļu naudas par biļetēm, un acīmredzami arī visu citu - tā teikt vilks "russkij mir" pār robežas sētu cik tik vien spēka, par iedzīvotāju naudu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja