Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Dzintaros norisināsies 17. starptautiskais baleta festivāls Baleta zvaigznes Jūrmalā

Sestdien, 6. augustā, plkst. 20 Dzintaru koncertzālē notiks 17. starptautiskais baleta festivāls Baleta zvaigznes Jūrmalā, kurā tiksies esošās un uzlecošās pasaules mēroga baleta zvaigznes, laikmetīgā horeogrāfija un klasiskā baleta pērles, informē koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītājs Mārtiņš Pučka.

Katru gadu festivāla mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis piedāvā skatītājiem īpaši izveidotu programmu, ļaujot redzēt slavenības, iepazīt jaunus vārdus un pārdomāt tendences pasaules baletā. Kopā ar spilgtākajiem Latvijas baleta māksliniekiem šogad festivālā uzstāsies baleta zvaigznes no Vācijas, Spānijas, Brazīlijas, Filipīnām, Slovēnijas, Japānas un ASV.

Festivāla gaidītākie mākslinieki būs Štutgartes baleta vadošie solisti – spāniete Elisa Badenesa ar deju partneri Danielu Kamargo no Brazīlijas. Viņi dejos Daniela Obēra Grand Pas Classique, kā arī duetu no argentīniešu izcelsmes horeogrāfa Demisa Volpi darba Little Monsters.

Eksotiskāko viesu vidū būs Filipīnas Manilas baleta vadošais solists Rūdijs Dedios un amerikāniete Katerīne Barkmane, kas 2015. gadā uzvarējusi Āzijas Grand Prix konkursā un saņēmusi zelta medaļu Tanzolymp konkursā Berlīnē. Pāris izpildīs Agneses Loksinas veidotu duetu Arachnida un Grande pas de deux no baleta Korsārs.

Slovēnijas Nacionālā teātra trupu Mariborā pārstāvēs solists Juja Omaki ar deju partneri Asami Nakašimu. Abi dejotāji ir no Japānas un Jūrmalā izpildīs Pas de deux no baleta Dons Kihots un Pas de deux no Borisa Asafjeva baleta Parīzes liesmas Vasilija Vainonena horeogrāfijā.

Savukārt Latvijas Nacionālo baletu festivālā pārstāvēs kordebalets un solisti Elza Leimane, Annija Kopštāle, Laine Paiķe, Viktors Seiko, Māris Spriņģis un Gonzalo Preciado Azanza, kā arī visi šī gada pretendenti uz Spēlmaņu nakts balvu nominācijā Gada sasniegums baleta mākslā – Alise Prudāne, Ieva Rācene, Viktors Seiko, Zigmārs Kirilko un Jolanta Lubēja, kas tikko ieguvusi zelta godalgu prestižajā 9. Korejas starptautiskajā baleta konkursā. Skatītajiem tiks piedāvāti fragmenti no jaunākā Latvijas Nacionālā baleta iestudējuma Šeherezāde un viņas stāsti. Uz Dzintaru koncertzāles skatuves redzēsim arī ainas no izrādēm Raimonda, Bajadēra, Reiz Meksikā, Kamēliju dāma un Tikko.

Biļetes uz baleta festivālu iespējams iegādāties Biļešu paradīze kasēs un internetā


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja