Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Edmunds Freibergs Francijā iestudējis Tēvoci Vaņu

Trešdien, 9. maijā, Kolmanas Comedie de l'Est teātrī Francijā pirmizrādi piedzīvo Latvijas Nacionālā teātra režisora Edmunda Freiberga iestudētā Antona Čehova luga Tēvocis Vaņa.

Jau vairāk nekā četras nedēļas Edmunds Freibergs ir Kolmārā un Comedie de l'Est teātrī iestudē Čehova lugu Tēvocis Vaņa. Iestudēt šo darbu viņu ir uzaicinājis Comedie de l'Est teātra direktors Gijs-Pjērs Kulo, informē Latvijas Nacionālā teātra mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimšēviča.

Kā vēsta Comedie de l'Est teātra preses materiāli, aktieri ir priecīgi strādāt ar Edmundu Freibergu un raksturo viņu kā ļoti zinošu režisoru un lielu kultūras personību. "Edmunds Freibergs pa Comedie de l'Est teātra skatuvi pārvietojas tikpat droši un dabiski, it kā viņš atrastos savā teātrī Rīgā. Runājot brīžiem franciski, brīžiem latviski, ko pārtulko viņa asistente Viktorija Kozlovam. "Pamēģināsim vēlreiz, lūdzu!" viņš nosaka savā siltajā balss tembrā," raksta interneta portāls Les Dernieres Nouvelles d’Alsace.

Vaņas lomas atveidotājs Filips Mersjē sadarbību ar Edmundu Freibergu uzskata par vērtīgu pieredzi: "Edmunds ļoti palīdz mums atklāt lugas personāžus, kas ir it kā apmaldījušies, bet meklē savu dziļo cilvēcisko būtību. Viņš mūs vada, bet vienlaikus atstāj vietu interpretācijai. Tā ir patiesa veiksme strādāt ar šo kultūras tik piepildīto cilvēku, kurš pārstāv Austrumu teātri un senās visintīmāko jūtu atklāsmes prasmju tradīcijas."

"Neraugoties uz sabiedrības evolūciju un tehnoloģiju straujo attīstību, 21. gadsimta cilvēks savas dzīves jēgas meklējumos vēl aizvien saskaras ar vientulību. Aizvien aktuāls ir jautājums – vai es esmu mīlēts?" saka Edmunds Freibergs, atzīstot - luga Tēvocis Vaņa šobrīd ir tikpat aktuāla kā 1897. gadā, kad šis darbs tika uzrakstīts. Edmunds Freibergs tiek raksturots kā aktieris, režisors un pasniedzējs, kurš ļoti labi pārzina krievu dramaturģiju, un ir iestudējis daudzus krievu klasikas darbus, tajā skaitā Tēvoci Vaņu un Trīs māsas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja