Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Februārī Čehova teātrī ar divām izrādēm viesosies Igaunijas Krievu teātris

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī 11. un 12. februārī būs iespēja noskatīties Igaunijas Krievu teātra (Vene Teater, Tallina) viesizrādes. Igaunijas Krievu teātris uz Latviju vedīs lielās formas izrādi Parasts brīnums, ko iestudējis Čehova teātra mākslinieciskais vadītājs un režisors Sergejs Golomazovs, savukārt Mazajā zālē jaunākajiem skatītājiem būs iespēja redzēt interaktīvu izrādi Puika, kurš ne no kā nebijās (režisore Poļina Stružkova).

Ideja par apmaiņas viesizrādēm radās pagājušajā gadā, kad Igaunijas Krievu teātra pārstāvji viesojās Rīgā un iepazina teātra repertuāru. Radās abpusēja vēlme nostiprināt savu līdzšinējo sadarbību, jo īpaši tādēļ, ka Igaunijas Krievu teātrī salīdzinoši nesen bija mainījusies vadība. Jaunā direktore uzrunāja Čehova teātra māksliniecisko vadītāju un režisoru Sergeju Golomazovu pirmo reizi iestudēt izrādi Igaunijas Krievu teātrī, kā rezultātā 2022. gada 26. augustā pirmizrādi piedzīvoja izrāde Parasts brīnums, kas kļuvusi par vienu no pārdotākajām visas Igaunijas teātru izrādēm. Tieši ar šo iestudējumu Igaunijas Krievu teātris pērn atklāja savu 75. jubilejas sezonu.

Kamēr uz Čehova teātra skatuves viesosies igauņu kolēģi, Igaunijas Krievu teātrī Čehova teātra aktieri spēlēs izrādes Lai dzīvo Karaliene, vivat!, Grāfs Monte-Kristo. Esmu Edmons Dantess, Lūk, istaba šī… un Trīs sivēntiņi un vilks. Rīdzinieku piedāvājums ir pārliecinoši ieinteresējis igauņu skatītājus, jo izrādes ir gandrīz izpirktas.

Muzikālā izrāde Parasts brīnums (12+; izrāde krievu valodā ar titriem latviešu valodā), kas veidota pēc vienas no slavenākajām Jevgeņija Švarca lugām ar tādu pašu nosaukumu, ir stāsts par katru no mums, un tajā ir arī daļa pasakas, bez kuras nevar iztikt pat šis materiālistiski noskaņotais, skarbais un sajukuma pilnais laiks. Pasaule ir gandrīz pārstājusi ticēt brīnumiem, taču mīlestības un cilvēciskas dumpības jaudīgais spēks joprojām spēj sasniegt tādu augstumu, ka sākas brīnumu radīšana. Parasts brīnums jau vairākus gadu desmitus nav atdalāms no Marka Zaharova filmas, Genādija Gladkova mūzikas un Jūlija Kima dzejas. Režisors Sergejs Golomazovs ir Zaharova audzēknis, tāpēc šis iestudējums kļuvis par sava veida mīlestības apliecinājumu un veltījumu skolotāja un mentora piemiņai. Par pamatu ņemot libretu un burvīgo mūziku, režisors, mākslinieki un aktieri radījuši savu Parasto brīnumu – jaunu, oriģinālu un fantāzijas iedvesmotu variāciju.

Savukārt interaktīvajā izrādē Puika, kurš ne no kā nebijās (3+; izrāde krievu valodā), kas iestudēta pēc zviedru rakstnieka Alfrēda Smedberga pasakas motīviem Poļinas Stružkovas režijā, bērni varēs arī aktīvi piedalīties. Kā vēsta Igaunijas Krievu teātris – mazie skatītāji tiek aicināti apsēsties tuvāk vecmāmiņām, jo vecmāmiņu stāstītā pasaka ir visaizraujošākā un vislabsirdīgākā.

Igaunijas Krievu teātrī arvien kūsā jauna enerģija. Teātris uz iestudējumiem aktīvi aicina talantīgus Igaunijas un citu valstu režisorus, interesējas par mūsdienu dramaturģiju, vada radošās laboratorijas, ir Igaunijas krievu kultūras neatņemama sastāvdaļa un bauda skatītāju pelnīto mīlestību. Plašāk par teātri (krievu un igauņu valodā): https://veneteater.ee.

Biļetes uz viesizrādēm iespējams iegādāties teātra kasē, Biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja