Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Foto: Dailes teātris noslēdz sezonu, nosaucot gada izrādi, aktrisi un aktieri

Dailes teātris nu nu jau tradicionāli noslēdz sezonu ar darbinieku sumināšanu. Šogad par Dailes teātra gada aktrisi nosaukta Ieva Segliņa, gada aktieri – Kārlis Arnolds Avots, informēja teātra pārstāve Agnese Vārpiņa.

Dailes teātrī ar nu jau tradicionālo, šoreiz konsolidētās sezonas, koncertuzvedumu Dailes sviests un darbinieku sumināšanu piektdien, 16. jūnijā, noslēgusies teātra sezona. Tuvojoties sezonas noslēgumam, tika veikta visu, teju 200, teātra darbinieku aptauja, kurā noskaidroja izrādi un cilvēkus, kas šajā sezonā, darbiniekuprāt, ir bijuši īpaši izceļami.  

Par Gada izrādi kļuvusi režisora Mārtiņa Eihes pēcnāves komēdija Pusnakts šovs ar Jūdu Iskariotu, Gada aktrises gods jau otro gadu pēc kārtas pasniegts Ievai Segliņai, kurai šī sezona atnesusi lieliskas lomas izrādēs Pusnakts šovs ar Jūdu Iskariotu un Lilioms, īpaši izceļama ir galvenā, Branda, loma ideju melodrāmā Brands.

Nominācijas Gada aktieris balsojumā notikusi sīva cīņa starp Kasparu Dumburu un Kārli Arnoldu Avotu. Tikai ar vienas balss pārsvaru par labāko aktieri kolēģi iebalsojuši Kārli Arnoldu Avotu, kurš atveido lomas šīs sezonas jauniestudējumos Farinelli un karalis, Brands un Kaukāziešu krīta aplis. Par teātra simpātiju izvēlēta aktrise Anete Krasovska. Īpašas darbinieku balsojuma balvas par sezonas veikumu saņēma arī skatuves montāžas nodaļas vadītājs Dāvis Rābants un teātra direktors Juris Žagars.

Montāžas nodaļas vadītājs Dāvis Rābants saņēma arī teātra vadības atzinību par veiksmīgi ieviestiem jauniem risinājumiem viņa vadītajā nodaļā. Teātra vadības balvu par noturīgi augstu profesionalitāti saņēma uzvedumu daļas vadītājs Mārtiņš Vigups. Par veiksmīgi pārvarētajiem starptautisko viesizrāžu un sadarbību izaicinājumiem atzinību saņēma producente Ginta Tropa.

Šajā svētku reizē ar sirsnīgām kolēģu ovācijām tika sveikti tie dailēnieši, kas teātrī nostrādājuši jau 30 un vairāk gadus. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja