Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

FOTO: Par izciliem sasniegumiem teātrī apbalvoti Kugrēna, Lencs un Ritenbergs

Atzīmējot Starptautisko Teātra dienu, Latvijas Teātra darbinieku savienības (LTDS) tradicionālo balvu par izciliem sasniegumiem teātrī 27.martā saņēma Latvijas Nacionālā teātra aktrise Lāsma Kugrēna, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieris Leonīds Lencs un Latvijas Nacionālās operas baleta mākslinieks un pedagogs Haralds Ritenbergs.

Laureāti tika apbalvoti ar naudas balvām, kā arī mākslinieka Māra Šustiņa darinātām goda zīmēm-ordeņiem. Balvas laureātiem pasniedza iepriekšējo gadu balvu ieguvēji: Guna Zariņa, Gundars Āboliņš un Modris Cers, kā arī Valsts A/S Latvijas Dzelzceļš pārstāvji.

"Es esmu maziņš gabaliņš no puzles, kas saucas teātris," pieticīga savā pateicības runā bija Latvijas Nacionālā teātra aktrise Lāsma Kugrēna, kura saņēma Lilitas Bērziņas balvu.

Harija Liepiņa balvu ieguva Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieris Leonīds Lencs, kurš atgādināja kādu senču gudrību: "Cilvēkam nav jāpūlas apgaismot visa pasaule, pietiks ar to, ja viņš pats kļūs mazliet gaišāks."

Helēnas Tangijevas-Birznieces balvu saņēma Latvijas Nacionālās operas baleta mākslinieks un pedagogs Haralds Ritenbergs - viens no izcilākajiem Latvijas baleta solistiem. Mākslinieka Māra Šustiņa darināto goda zīmi jeb ordeni viņam pasniedza iepriekšējā gada laureāts Modris Cers ar vārdiem: "Jūs esat mūsu baleta smagsvars."

Teātra dienas balvas tiek pasniegtas jau kopš 1986.gada, kad Eduarda Smiļģa balvu saņēma Eduards Pāvuls, Harijs Liepiņš un Artūrs Dimiters. 1987.gadā pirmo reizi tika pasniegta Lilitas Bērziņas balva aktrisei par izciliem sasniegumiem teātra mākslā un to saņēma Vija Artmane un Astrīda Kairiša. 1996.gadā par izciliem sasniegumiem baleta mākslā Lita Beiris saņēma Helēnas Tangijevas-Birznieces balvu, savukārt 2005.gadā tika iedibināta tradīcija pasniegt Harija Liepiņa balvu aktierim par izcilu, spilgtu aktierdarbu iepriekšējo sezonu laikā un to saņēma Ivars Puga.

Balvu kandidātus iesniedz Latvijas profesionālie teātri, bet balvu laureātus nosaka biedrības Latvijas Teātra darbinieku savienības valde aizklātā balsojumā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja